Erişilebilirlik

Sırbistan'da Corona Virüsü Salgını Karantinası Protestoları Sürüyor


Sırbistan’da hükümetin Corona virüsü salgını nedeniyle yeniden karantina uygulaması getirme kararı almasına yönelik protesto gösterileri devam ediyor. Uzmanlar, protesto gösterilerinin salgını tetikleyeceği uyarılarına karşın protestocular, Parlamento binası önünde eylemlerini sürdürüyor. Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale ediyor.

Ülkede protestolar Cumhurbaşkanı Alexander Vucic’in salgının yeniden tırmanışa geçmesi üzerine haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamasının ardından başladı ve hükümet karşıtı eylemlere dönüştü.

Olaylarda şu ana kadar 43 polis memuru ve 17 göstericinin yaralandığı, polisin 23 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Vucic, son olarak haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulamasından vazgeçilebileceğini açıkladı, ancak bu da gösterilerin sona ermesini sağlamadı. Vucic, protesto gösterilerinin sona ermesi çağrısında bulunurken ülkedeki hastanelerde boş yatak kalmadığını ve yeni hastaneler açacaklarını da söyledi.

Başkent Belgrad dışında Novi Sad şehrinde de hükümet karşıtı göstericilerin polisle çatıştıkları belirtiliyor.

7 milyon nüfusu bulunan Sırbistan’da bugüne dek salgına yakalanan 17 bin 76 vaka bulunuyor. Ülkede salgın yüzünden 341 kişi de hayatını kaybetti. Ülkede son günlerde vaka sayılarında artışlar görülüyor. Bunun üzerine de hükümet yeni tedbirler alınabileceğini açıklamıştı.

Uzmanlar, ülkede hızlı normalleşmenin vaka sayılarında artışlara neden olduğunu belirtirken hükümet yetkilileri, halkın kurallara uymaması nedeniyle salgının hızlandığını savunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG