Erişilebilirlik

Şartlı Tahliye Edilen Alman Vatandaşı İçin Berlin Devrede


Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de ‘terörü destekleme’ suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra şartlı tahliye edilen ve yurtdışına çıkış yasağı getirilen bir Alman vatandaşı için konsolosluk düzeyinde yardım sağlandığını bildirdi.

Alman basınına göre 56 yaşındaki Adnan Sütçü annesinin cenazesine katılmak için geldiği Ankara’da 27 Aralık’ta gözaltına alındı.

Alman Sueddeutsche Zeitung gazetesine ve diğer bazı medya kuruluşlarına göre Sütçü Facebook’tan bağımsız Kürdistan çağrısı yapmak ve terörü destekleyen iletiler paylaşmakla suçlanıyor.

Sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Sütçü’ye yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, ‘‘Davadan haberimiz var ve konsolosluk düzeyinde yardım sağlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bakanlığa göre 49 Alman vatandaşı Türkiye’de cezaevinde bulunuyor. Bakanlık bunların beşinin ‘siyasi sebeplerle tutulduğunu bildirdi. Reuters haber ajansı konuyla ilgili olarak Türk Adalet Bakanlığı’ndan yetkililere ulaşamadığını kaydetti.

Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Sütçü basına yaptığı açıklamada hiçbir zaman bir terör örgütünü desteklemediğini söyledi ve hangi grubu desteklemekle suçlandığının net olmadığını savundu.

Sütçü’nün ifadesine göre kendisi Türk yetkililere Facebook’ta iddia edildiği şekilde iletiler paylaştığını hatırlamadığını söyledi ve şiddeti reddettiğini söyledi.

Türkiye’nin ülkenin güney doğusunda etkin olan PKK’yla mücadelesi 2015’te yapılan ateşkesin bozulmasının ardından yoğunlaştı. PKK Türkiye, ABD ve AB’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG