Erişilebilirlik

Saldırı Sonrası Sanders ve Kongre Liderlerinden Çağrı


Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan ve Demokrat Azınlık Lideri Nancy Pelosi, bazı Kongre üyelerine beyzbol antrenmanı sırasında düzenlenen silahlı saldırının ardından, birlik-beraberlik mesajları verdi.

Temsilciler Meclisi genel kurul salonu kürsüsünden üyelere hitap eden Ryan ve Pelosi, olayda yaralanan Cumhuriyetçi Parti Grup Lideri Steve Scalise’ye desteklerini dile getirdiler, saldırgana müdahale eden Kongre polisini övdüler.

Ryan, Kongre’deki çalışma arkadaşlarına hitaben, “Birimize saldırı hepimize saldırıdır” dedi. “Ateş hattındakiler bizim kardeşlerimizdi” diyen Ryan, her iki partiden Kongre üyelerine, “Biraraya gelme, birbirimizi yüceltme, ülkeye ve dünyaya tek bir Meclis, halkın Meclisi olduğumuzu, insanlığımızda bir bütün olduğumuzu göstermemiz gerekir” dedi.

Paul Ryan’ın konuşması, Birliği sembolize etmek için her iki partiden salonu dolduran Kongre üyelerinden yoğun alkış aldı.

Pelosi de, “Bu anı, bizi biraraya getirmesi için kullanacağız” ifadesini kullandı.

Kongre üyelerinin Perşembe gecesi için planlanan yardım amaçlı yıllık geleneksel beyzbol maçı etkinliğinin tarihinde bir değişiklik olmadığı da belirtildi.

Saldırgan Sanders’ın kampanyasında gönüllü çalışmış

Öte yandan, saldırganın sıkı bir Trump karşıtı olduğu, Facebook’ta bu yönde paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Demokrat Senatör Bernie Sanders, saldırganın, başkan aday adaylığı sırasında seçim kampanyasında gönüllü olduğunu açıkladı.

Sanders, “Bu alçakça eylemden iğreniyorum. Toplumumuzda hiçbir türden şiddet kabul edilemez ve bu eylemi en güçlü ifadelerle kınıyorum” diye konuştu.

Kongre polisine takdirini dile getiren ve yaralanan Kongre üyesi Steve Scalise için dua ettiğini söyleyen Sanders, “gerçek değişimin” sadece şiddet dışı adımlarla mümkün olduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG