Erişilebilirlik

Trump: 'Temsilciler Meclisi Üyesini Vuran Saldırgan Öldü'


Başkan Donald Trump, Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Parti Grup lideri Louisiana milletvekili Steve Scalise’yi vuran zanlının öldüğünü açıkladı. Trump, saldırganın aldığı yaralar sonucu öldüğünü kaydetti.

Washington yakınlarındaki Alexandria ilçesinde, Amerikan Kongresi üyelerinin beyzbol antrenmanı yaptığı sahada sabah saatlerinde bir kişi kongre üyelerinin üzerine ateş açmıştı.

Saldırıda aralarında Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Grup lideri Steve Scalise’nin de olduğu birkaç kişinin yaralandığı bildiriliyor.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Vuruldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Diğer Cumhuriyetçi Kongre üyeleriyle beyzbol antrenmanında bulunan ve CNN’de konuşan Temsilciler Meclisi üyesi Mo Brooks, gördüğü kadarıyla, saldırganın yarı otomatik silah kullandığını ve saldırıda güvenlik görevlileri dahil 5 kişinin yaralandığını belirtti.

Alexandria polisi saldırıyla ilgili olarak bir kişiyi gözaltına aldı. Olaya tanıklık eden Cumhuriyetçi Senatör Jeff Flake, saldırganın, mavi tişört giymiş, 40 ya da 50'li yaşlarında beyaz bir erkek olduğunu söyledi.

Polis saldırganın Illinois eyaletinden James T. Hodgkinson isimli beyaz bir Amerikalı olduğunu açıkladı. Başkan Donald Trump, 66 yaşındaki Hodgkinson'ın olay sırasında çeşitli yerlerinden aldığı yaralar sonucu öldüğünü açıkladı.

Kongre üyesi Scalise, başkentteki George Washington hastanesine kaldırıldı.

Görgü tanığı Kongre üyesi Mo Brooks, iki polis memurunun ve civardaki diğer kişilerin kurşunlara hedef olduğunu, Scalise’in de kalçasından yara aldığını söyledi. Brooks, Kongre üyesinin yaralandıktan sonra beyzbol sahasından sürünerek çıktığını da kaydetti.

Başkan Donald Trump, yardımcısı Mike Pence'le birlikte olayı izlediklerini ve saldırıdan büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi.

Scalise, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler'in lideri ve 2008 yılından bu yana Kongre üyesi olarak görev yapıyor.

Başkan Donald Trump, saldırı sonrasında tweet mesajı atarak Kongre Üyesi Steve Scalise’in “kötü şekilde yarakandığını” söyledi. Ancak en kısa zamanda iyileşeceğini de vurguladı. Trump, Scalise’in sağlığı için dua ettiğini de yazdı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG