Erişilebilirlik

Rusya Krizi Tekstil Sektörünü de Vurdu


Rusya Krizi Tekstil Sektörünü de Vurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:23 0:00

Rusya ile yaşanan uçak krizi meyve-sebze, turizm sektörünü vurduğu kadar tekstil sektörünü de olumsuz yönde etkiledi.

Rusya’ya tekstil ve deri ihracatının merkezi konumundaki İstanbul Laleli’de, esnaf işlerin durgunluğundan şikayetçi. Bazı günler siftah bile yapamadıklarını belirten esnaf, durumun bir an önce düzeltilmesini ve işlerin açılmasını bekliyor.

Müşterilerinin yarısından fazlasını Rusların oluşturduğunu söyleyen Lale esnafı, işlerin ciddi oranında düştüğünü belirtiyor.

Laleli’de on senedir esnaflık yapan Zafer Soylu, işlerin zaten yavaşladığını ancak son yaşanan uçak krizinin de tuzu biberi olduğunu söyledi. Sınırların kapatılmasından dolayı müşterilerine mal gönderemediklerini belirten Soylu, böyle giderse bir çok dükkanın kapanacağını da sözlerine ekledi.

15 yıldır Laleli’de dükkanı bulunan Fuat Ahmetoğlu, işlerin %90 oranında düştüğünü söyledi. Ürün sevk edemediklerini dile getiren Ahmetoğlu, kaçak yollarla ürünlerini Rusya’ya göndermeye çalıştıklarını ancak bunun kısa vadeli bir çözüm olduğunu ifade etti.

30 yıldır Laleli’de iş yaptığını söyleyen Hayrettin Deniz ise krizden çok etkilendiklerini ve bu krizin bir an önce çözülmesini istedediklerini belirtti.

Bir çok dükkanın kepenk indiridiği bazı dükkanların ise indirim uygulayarak müşteri çekmeye çalıştığı Laleli’de, esnaf eski günlere dönmeyi bekliyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG