Erişilebilirlik

Reuters: Bağdat'taki ABD Elçiliği Boşaltıldı Protestolar Sürüyor


Irak’ın başkenti Bağdat’taki Amerika Büyükelçilik binasının boşaltıldığı belirtiliyor. Reuters Haber Ajansı'na konuşan Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, güvenlik gerekçesiyle Amerika'nın Bağdat Büyükelçisi ve elçilik çalışanlarının binadan ayrıldıklarını sadece bazı güvenlik görevlilerinin binada kaldıklarını söyledi.

Binanın ana girişi önünde toplanan binlerce kişi protesto gösterisi düzenliyor. Göstericiler, Amerika’nın Irak’ta son olarak düzenlediği hava saldırılarını protesto ediyorlar.

Hizbullah Tugayları adlı İran destekli örgütün Kerkük’teki bir askeri üssü hedef alması ve bir Amerikalı çalışanın saldırıda ölmesi üzerine Amerika Hava kuvvetleri bu örgüte ait Irak ve Suriye’deki kampları vurmuştu.

Elçilik binası önünde toplanan kalabalık bir yandan “Amerika’ya hayır, Trump’a hayır” sloganları atarken diğer yandan elçiliğin girişi kapısına taşlar attılar ve duvarlara tırmanmaya çalışıyorlar. Gösterilerin büyümesi üzerine elçilik çevresinde Irak Ordusu özel kuvvetleri de önlem aldı.

Elçiliğin duvarlarına Hizbullah Tugayları’nın bayrakları asıldı. Gösteriye katılanlar arasında İran destekli Ashab-ül Ehlül Hak örgütünün lideri Qais Khazali’nin de bulunduğu belirtiliyor.

Irak Parlamentosu ve Irak’ın istifa eden Başbakanı Abdül Mehdi de yaptığı açıklamayla Amerika’nın hava operasyonunu eleştirmişti.

Operasyonda en az 25 kişi ölmüş 55 kişi de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG