Erişilebilirlik

Polis Washington’daki Kanlı Takibi Soruşturuyor


Washington polisi, dün Beyaz Saray ve Kongre binası arasında yaşanan kanlı kovalamaca olayına yol açan kadın sürücü hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

Polis tarafından öldürülen şüphelinin 34 yaşındaki Miriam Carey olduğu, Connecticut eyaletinde yaşadığı bildirildi. Carey’nin annesi Idella Carey, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada kızının önceki yıl Ağustos ayında doğum sonrası depresyon geçirdiğini söyledi. Bu durumda, Miriam Carey’nin dün kovalamaca yaşadığı aracın içinden kurtarılan bir yaşındaki çocuğun kendi çocuğu olduğu neredeyse kesinlik kazanmış durumda.

Bu arada CNN televizyonu, Carey'nin Stamford, Connecticut'taki dairesinde yapılan aramada depresyon ve şizofreni tedavisinde kullanılan ilaçlara rastlandığını bildirdi. Emniyet kaynakları da şüpheli şahsın ruhsal sorunlar yaşadığını, Başkan Obama'nın kendisiyle iletişimde olduğuna inandığını söyledi.

Ancak polis açıklama yapmayı reddediyor ve şüpheliyi “siyah bir kadın” olarak tanımlamayı tercih ediyor.

Olayın yaşandığı Kongre binası dün giriş çıkışlara kapatıldı. İçeride bulunan Kongre üyeleri ve çalışanlar sığınaklara götürüldü. Polis şüphelinin Kongre üyelerine bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Şüpheli sürücünün aracını ilk önce Beyaz Saray’daki bariyerlere sürdüğü, ardından Pennsylvania Caddesi üzerinde polisle 2,5 kilometrelik bir kovalamaca yaşandığı bildirildi. Washington Emniyet Müdürü Cathy Lanier, iki farklı yerde silah kullanıldığını ve sürücünün Kongre binası önünde ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Yetkililer, iki polisin olayda yaralandığını bildirdi. Olayın şimdilik hükümetin kapatılmasıyla bağlantısı olduğu düşünülmüyor.

Araçtan kurtarılan bir yaşındaki çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı.

Olayın önemli bir kısmı, Amerika’nın Sesi’nin Arapça yayın yapan televizyonu El Hurra kameramanı tarafından görüntülendi. Videoda sürücünün Kongre binası önünde polis araçları arasından geri geri sıyrılmaya çalışırken bir devriye aracına çarptığı, polisin birkaç sürücüye ateş açtığı, daha sonra aracın Garfield Anıtı önünde turladığı görülüyor.

Olay sırasında Başkan Obama’nın Beyaz Saray’da olduğu ve olayla ilgili olarak bilgilendirildiği belirtildi.

Olay Washington Emniyeti’nin dışında, Kongre Polisi, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Başkan’ın korumasından sorumlu Gizli Servis tarafından da soruşturmaya alındı.

Washington’da Kongre’nin bulunduğu alanın yakınında bulunan bir Deniz Kuvvetleri tesisinde, iki hafta önce de psikolojik rahatsızlığa sahip bir silahlı saldırgan 13 kişiyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG