Erişilebilirlik

'Taleban Penşir'de 8 Kayıp Verdi' İddiası


Taleban’ın bugüne kadar kontrolu hiçbir zaman ele geçiremediği Penşir’de Ahmed Mesud’a bağlı güçlerle Taleban militanları arasında çatışma çıktığı ve 8 Taleban militanının öldüğü bildiriliyor.

Penşir’deki direnişi örgütleyen Ulusal Direniş Güçleri’nin Sözcüsü Fehim Daşti, Taleban militanlarıyla çatışmanın Penşir vadisinin batı girişinde meydana geldiğini söyledi.

Sözcü, saldırıda 8 Taleban militanının öldürüldüğünü belirtti. Taleban, henüz çatışma ve kayıplarla ilgili açıklama yapmadı.

Penşir’deki direnişi, Sovyetler Birliği’ne karşı direnen eski mücahid Ahmed Şah Mesud’un oğlu Ahmed Mesud örgütlüyor. Mesud’a bağlı birkaç bin kişilik silahlı bir güç bulunduğu tahmin ediliyor.

Ahmed Mesud
Ahmed Mesud

Taleban’ın Penşir’i de ele geçirmek için bölgeye çok kalabalık bir militan grubu gönderdiği iddia ediliyor. Penşir’in bulunduğu vadinin girişinin dar olması, Mesud’a bağlı grubun şehre karşı yapılan saldırıları bertaraf etmesi açısından önemli. Ahmed Mesud, Taleban’la görüşebileceklerini, ancak kendilerine yapılacak her tür saldırıya karşılık vereceklerini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG