Erişilebilirlik

Paris Saldırılarının Kilit İsimleri Öldürüldü


Amerika Savunma Bakanlığı, geçen yıl Paris’teki terör saldırısıyla bağlantısı olan IŞİD’in üç kilit isminin koalisyon güçlerinin Suriye’ye düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon basın sözcüsü Peter Cook, üç IŞİD’linin batı ülkelerini hedef alan saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

Pentagon sözcülerinden Albay Jeff Davis, teröristlerin İŞİD’in başkenti olarak bilinen Rakka kentinde araçla seyir halindeyken vurulduğunu kaydetti.

Ölenlerden ikisinin geçen yıl Paris’te 130 kişinin ölümüne neden olan saldırıların planlayan isimlerden Salah Gourmat ve Sami Dijedu olduğu bildirildi.

İtalya’da konuşan ABD Savunma Bakanı Ash Carter, üç kişinin de bu yıl bir başka hava saldırısında öldürülen IŞİD’in dış operasyonlarının lideri Ebu Muhammed el Adnani ile birlikte çalıştığını söyledi.

Öldürülen isimlerden Gourmat’ın batıdaki “yalnız kurt” saldırılarına ilham kaynağı olduğunu, Diejdou’nun ise batı ülkelerindeki intihar saldırıları gerçekleştirmek için adam toplayan kişi olduğu biliniyor.

Öldürülen üçüncü IŞİD’linin de, 2015’te Belçika’daki terör saldırısını planlamaktan hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fransız vatandaşı Walid Hamman olduğu bildirildi.

Paris’te geçen yıl 130 kişinin öldüğü saldırıların sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG