Erişilebilirlik

Pakistan'da Bir Saldırı Daha


Karaçi hava limanında önlem alan Pakistan komandoları
Karaçi hava limanında önlem alan Pakistan komandoları
Pakistan’da Taleban’ın Karaçi hava limanına düzenlediği kanlı saldırıdan bir gün sonra aynı bölgede silahlı kişiler yine ateş açtı. Son olayda ölü ya da yaralı olmadığı bildiriliyor.

Havaalanı Güvenlik Gücü ASF komutan yardımcısı Albay Tahir Ali en az motorsiklete binmiş iki kişinin ASF’ın eğitim akademisine saldırdığını ancak güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kaçtıklarını açıkladı.

Albay Ali saldırganların arandığını söylerken Karaçi hava limanına uçak seferleri kısa bir süre için durduruldu ancak sonra yeniden başlatıldı.

Ağır silahlı militanların Karaçi uluslararası hava limanına düzenlediği saldırıda en az 36 kişi ölmüştü Ölenlerden 10’unun militan olduğu bildiriliyor. Saldırının sorumluluğunu Pakistan Talebanı üstlenmişti

Yetkililer, beş saat süren çatışma sonucu 10 militanın ya polis tarafından vurulduğunu, ya da üzerlerindeki bombaları patlatarak kendilerini havaya uçurduklarını söylüyor.
Çatışmada birkaç güvenlik personeli ve dört havaalanı çalışanı da hayatını kaybetti.
Havaalanından tahliye edilen yolculardansa ölen olmadığı bildiriliyor.

Yetkililer, kendilerine havaalanı güvenlik personeli süsü veren militanların el bombaları ve roketatarlarla Cinnah Havaalanı’na girdiklerini söyledi.
Ordudan yapılan açıklamada havaalanının güvenliğinin sabaha karşı sağlandığı bildirildi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG