Erişilebilirlik

Kaşıkçı'nın Nişanlısı ABD'de Suudi Veliaht Prensi'ne Dava Açtı


Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz
Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı ve bir sivil toplum kuruluşu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman hakkında ABD’de dava açtı.

Davada Veliaht Prens'le birlikte 20’den fazla Suudi vatandaşı da cinayete ortak olmakla suçlanıyor. Muhammed Bin Selman hakkında da Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini verme suçlamasında bulunuluyor.

Suudi Arabistan’ın Amerika Büyükelçiliği henüz açılan davaya ilişkin bir açıklama ya da yorumda bulunmadı.

Öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz ve Arap Dünyası İçin Şimdi Demokrasi Derneği davacı taraf olarak başvuruda bulundu. Dava başkent Washington’daki bölge mahkemesinde açıldı.

Dava dilekçesinde Kaşıkçı’nın ilk olarak evlilikle ilgili belgeleri almak üzere Washington’daki Suudi Büyükelçiliği’ne gittiği, ancak kasten İstanbul’daki konsolosluğa yönlendirildiği, bunun da Kaşıkçı’nın öldürülmesi için kurulan komplonun bir parçası olduğu ifade edildi.

Cengiz ve Arap Dünyası İçin Şimdi Demokrasi Derneği, dava başvurusunda Kaşıkçı’nın Suudi rejimi karşıtı fikirleri nedeniyle susturulmak amacıyla öldürüldüğünü dile getirdi.

Hatice Cengiz ve müdahil olan derneği mahkemede avukatlar Keith M. Harper and Faisal Gill temsil edecek. Avukatlar mahkemeye 61 sayfalık bir dava dilekçesi sundu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG