Erişilebilirlik

Ohio Üniversitesi’ndeki Saldırıda Terör Şüphesi


Columbus kentindeki Ohio Üniversitesi’nde 11 kişinin yaralandığı saldırıyı üniversitenin Somali doğumlu bir öğrencisinin düzenlediği belirtildi.

Saldırgan olayın ardından polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayda terör şüphesi araştırılıyor.

Ohio Üniversitesi’nde Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Saldırganın aracını kabalığa doğru sürdüğü, ardından da araçtan çıkarak bıçakla etraftakilere saldırdığı bildirildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, 18 yaşında olduğu belirtilen saldırganın kimliği Abdülrezak Ali Artan olarak açıklandı. AP'ye konuşan bir Amerikalı yetkili, Artan'ın Somali'de doğduğunu ve Yeşil Kart sahibi olduğunu söyledi.

NBC'nin güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde de, saldırganın 2007'de ailesiyle Somali'den ayrıldığı ve iki yıl önce Amerika'ya yerleşene kadar Pakistan'da yaşadığı kaydedildi.

Polis, olayın bir terör saldırısı olup olmadığını araştırıyor, Araştırmaya FBI'ın da dahil olduğu belirtiliyor. Columbus Polis Şefi Kim Jacobs, "Bunun bir terör saldırısı olduğu ihtimalini düşünmeliyiz" ifadesini kullandı.

Ohio Üniversitesi olayla ilgili ilk açıklamasında, saldırganın ateş açtığı uyarısında bulunmuş ve öğrencilerden güvenli bir yere sığınmalarını istemişti. Üniversite, daha sonra “saklanın” uyarısını kaldırmış ve bölgenin artık güvenli olduğunu kaydetmişti.

Saldırgan, gaz sızıntısı nedeniyle civarda olan bir polis yetkilisi tarafından olay patlak verdikten 1 dakika geçmeden vurularak öldürüldü.

Polis, kamera kayıtlarına göre saldırganın kampüse yalnız geldiği bilgisini verdi.

Ohio Üniversitesi Somali Öğrenci Derneği’nden Suad Osman, Amerika’nın Sesi’nin Somali Servisi’ne konuştu ve “Hepimiz korktuk” dedi.

Üniversitedeki bir profesör Amerika’nın Sesi’ne “sarsıldıklarını” söyledi.

Ohio Üniversitesi’nde 60 bin öğrenci eğitim görüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG