Erişilebilirlik

Obama Birliğin Durumu Konuşmasına Hazırlanıyor


Obama Son Birliğin Durumu Konuşmasına Hazırlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Washington, Başkan Obama’nın bu akşam yapacağı yedinci ve son Birliğin Durumu konuşmasına hazırlanıyor. Obama ve Cumhuriyetçiler son 7 yılın değerlendirmesi ve ülkede bundan sonra yapılması gerekenler, izlenmesi gereken iç ve dış politikalar konusunda ayrışıyor.

Obama, Cumartesi günü, bu akşamki konuşmasıyla ilgili fikir veren ifadeler kullandı: “Şirketlerimiz 70 aydır kesintisiz istihdam arttırıyor. 14 milyon yeni iş yaratıldı. Temiz enerji konusunda tarihi yatırımlar gerçekleştirdik ve düşük karbon salınımlı bir gelecek için ilerleme kaydettik. 17 milyon Amerikalı’yı sağlık sistemine dahil ettik.”

Cumhuriyetçi senatör John Hoeven, “Duymamız gereken Obama’nın, Amerikan halkının yaratıcılığı ve başarı azminin ortaya çıkması için ne yapacağı. Cumhuriyetçiler olarak büyük ulusumuza güç vermek ve ülkenin rekabet ederek kazandığını görmek istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

Cumhuriyetçiler şimdiden Obama’nın konuşmasında üzerinde duracağı konuları reddetmeye hazırlanıyor.

Senatör Mitch Mcconell, “Başkan, gelecekten söz edecek ve aslında var olmayan olumlu bir tablo çizecek. Başkandan aslında duymak istediğimiz IŞİD’i yenme konusunda yönetimin nasıl bir plan yaptığı” diyor.

Denis Mcdonough, “Gelecekten bahsedecek. Son derece olumlu konuşacak. Eylem odaklı bir konuşma olacak” diyor.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough, konuşmayı hazırlarken Başkan Obama’nın yanındaydı: “Başkan bunun bir dizi politika önerisi sunan geleneksel bir siyasi konuşma olmasını istemiyor. Yıl boyunca izlediği politikaları anlatacak. Başkan, ülkenin geleceğine daha geniş açıdan bakmak, önümüzdeki zorlukları gözden geçirmek istiyor.”

Cumhuriyetçiler, Başkan’ın konuşmasına yanıtı Güney Carolina Valisi Nikki Haley aracılığıyla verecek. Hint asıllı Amerikalı Haley, partide önemi artan bir siyasetçi ve Başkan yardımcılığı adaylığı için adı geçiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG