Erişilebilirlik

New York’ta Güvenlik Güçleri Alarmda


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 71. dönem çalışmalarının üst düzey toplantıları öncesinde meydana gelen terörle bağlantılı olaylar New York’ta güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Önceki gün New Jersey’de düzenlenen bir koşu öncesinde çöp tenekesinin içine yerleştirilmiş bir bomba düzeneği patlamış, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilmişti. Cumartesi gecesi New York’ta, Chelsea semtinde patlayan bomba 29 kişiyi yaraladı. Aynı bölgede bomba düzeneği bulundu. IŞİD’ in yayın organı Amaq, Minnesota’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve 8 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı örgütün bir askerinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Meydana gelen son olaylar sonrasında New York’ta, 193 ülkenin devlet ve hükümet başkanının katılacağı genel kurul öncesi tedbirler olağanüstü arttırıldı. Kentte güvenlik güçleri alarma geçirildi.

‘Ulusal Muhafızlar’ görevde

New York’ta, devriye görevi yapan polislerin sayısı arttırıldı. Askerlerden oluşan ‘Ulusal Muhafız Birliği’ kentin stratejik ve önemli bölgelerinde konuşlandırıldı. New York Polis Teşkilatına (NYPD) bağlı binlerce sivil ve polis teyakkuz durumunda güvenliği sağlamak için görevlendirildi.

Başta Birleşmiş Milletler Genel kurulunun yapıldığı bölge olmak üzere, New York polisine bağlı özel kuvvetler, elit birlikler, terörle mücadele timleri, bomba ve patlayıcı uzmanları, biyolojik silahlar konusunda uzman ekipler, K-9 birimleri, teknik araştırma ve tarama ekipleri kentin stratejik noktalarında görevlendirildi.

Patlamanın diğer olaylarla bağlantısı yok

New York Belediye Başkanı Bill de Blassio, patlamayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, kentte ek olarak bin polisin daha devriye görevi üstleneceğini belirtti. Metro ve tren istasyonlarında da askerlerin güvenliği sağlayacağını açıkladı. New York Valisi Coumo ve Belediye Başkanı de Blassio, Chelsea’ de, meydana gelen patlamanın, New Jersey ve Minnesota’daki olaylarla bir ilişkisinin olmadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG