Erişilebilirlik

New York’ta Türklerin Onur Gecesi


American Turkish Society gecesinden görüntü
American Turkish Society gecesinden görüntü

1949 yılında Ahmet Ertegün tarafından kurulan Amerikan Türk Cemiyeti'nin (American Turkish Society-ATS) geleneksel ödül töreni New York’ta yapıldı.

Türk-Amerikan dostluğu adına düzenlenen galada bu yıl ‘Onur Ödülleri’,‘Yemek Sepeti’nin’ kurucusu Nevzat Aydın ve "Endometriosis Foundation of America"nın (Amerika Endometriozis Vakfı) kurucusu Jinekolog Doktor Tamer Seçkin'e verildi.

Seçkin ve Aydın’ın onur ödüllerini Amerikan Türk Cemiyeti adına gecenin ev sahipliğini de yapan tanınmış kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz verdi.

350 seçkin konuğun hazır bulunduğu galaya Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile New York Başkonsolosu Ertan Yalçın Şırnak’ta 13 askerin yaşamını yitirdiği helikopter kazası nedeniyle katılmadı. Büyükelçi Sinirlioğlu ve New York Başkonsolosu Yalçın da gecede ödül alanları gönderdikleri mesajlarla tebrik etti.

Yaşamını yitiren 13 asker anıldı

ATS Başkanı Murat Köprülü, Şırnak'ta 13 askerin helikopter kazası sonucu yaşamını kaybetmesi nedeniyle salonda bulunanları bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Gala gecesinin açılış konuşmasını yapan Köprülü, her yıl geleneksel olarak Türk Amerikan dostluğu adına düzenledikleri gala gecesinin çok özel bir gün olduğunu söyledi. Yemek Sepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ın ve Jinekolog Doktor Tamer Seçkin’in başarı hikayeleri dev ekrandan salonda bulunanlara izletildi.

Dunham: ‘Onun sayesinde milyonlarca kadın acı çekmekten kurtuldu’

Girls isimli televizyon dizisi ile tanınan Amerikalı aktris ve yönetmen Lena Dunham ise gala gecesinde onurlandırılan Dr. Tamer Seçkin'e özel bir görüntülü mesaj gönderdi. Dunham, video mesajında, “Ben bu acıyla ve sorunla yasayan tek kadın değilim. Benimle aynı sorunları yaşayan yüzlerce kadınla tanıştım. Onun sayesinde milyonlarca kadın sadece acı çekmekten değil utanç içinde yaşamaktan da kurtuldu. Kendisi dünyada tanıdığım en komik ve en nazik insan. Kadınlara doğru düzgün bir sağlık hizmeti vermek onun için bir tutkudan öte. Onun arkadaşı olmaktan onur duyuyorum" dedi.

Ödülleri Mehmet Öz verdi

Ödüllerini Doktor Mehmet Öz’den alan Şeçkin ve Aydın birer teşekkür konuşması yaptı.

2006’da hayatını kaybeden dünyaca ünlü müzik adamı Ahmet Ertegün'ün kurucusu olduğu ATS’nin geleneksel galasına Ertegün’ün eşi Mika Ertegün de katıldı. Gala gecesinin sponsorluğunu Türkiye ve ABD’nin önde gelen kuruluşları yaptı. Gala gecesine Türk ve Amerikan iş, sanat, finans, moda, siyaset ve bilim dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de katılımcılar arasında yer aldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın eski eşi Marla Maples da geceye katılan isimlerdendi. ATS’nin gala gecesinde Metropolitan Müzesi İslam Sanatı Küratörü Dr. Deniz Beyazıt ve girişimci Aslı Ay’a ‘Genç Toplum Liderleri Onur Ödülü’ verildi. Onur ödülü sahipleri Doktor Tamer Seçkin ve Nevzat Aydın ve ATS Başkanı Köprülü tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ATS ABD’deki en eski cemiyetlerden biri

ATS Başkanı Köprülü, Amerikan Türk Cemiyeti’nin 1949 yılından beri faaliyette olduğunu belirterek o yıllarda savaştan çıkmış Amerika’nın içine kapalı bir ülke olduğunu, ATS’nin o yıllarda bir kaç Amerikalı ve Türk’ün bir araya gelmesiyle kurulduğunu söyledi. O yıllarda bir çok ulusun ABD’de cemiyetleri olmadığını ifade eden Köprülü, “ATS’nin geçmişi, itibarı var” dedi.

Doktor Seçkin, Amerika’da sunulan imkanlarla her alanda çok sayıda başarılı Türkler olduğunu, bunların kimse tarafından bilinmeyip zamanla ortaya çıktıklarını da söyledi.

Yemek Sepeti’nin kurucusu ve CEO’su Aydın, başarılı girişimini tutkusuyla gerçekleştirdiğini belirterek,“Umarım hayatta herkese tutkuyla yapmak istedikleri bir iş nasip olur” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG