Erişilebilirlik

‘New York’tan Kaçın!’


ABD’de 100 metropolde yaşam standartlarının araştırılıp sıralandığı, ‘U.S. News & World Report’ un’, 2016 yılı ‘Amerika’da Yaşanacak Kentler ’ raporu ve yaşanılabilecek kentler listesi yayınlandı.

Geleneksel olarak her yıl yayınlanan raporda; Amerika’da yaşanacak en iyi şehir olarak Colorado eyaletinin ‘Denver’ kenti seçildi. Raporda, ikinci yaşanacak kent Texas eyaletinin ‘Austin’ şehri, üçüncü de Arkansas eyaletinin ‘Fayetville’ şehri oldu.

Denver
Denver

New York 96. sırada

ABD’nin en büyük metropol kenti New York ise yüz kent arasında, listenin en sonlarında, 96. sırada yer aldı. ‘U.S. News & World Report’ un’ raporunda açıklanan sıralamayı yayınlayan ve raporu haberleştiren ‘New York Post’ gazetesi manşetinde kentte giderek zorlaşan yaşam şartlarının son yapılan araştırmayla tescillendiğini belirterek “New York’tan Kaçın” manşetini kullandı.

Austin
Austin

‘U.S. News & World Report’, 2016 yılı ‘Amerika’da Yaşanacak Yüz Şehir’ raporunda New York’ta yaşamı en zorlaştıran sorunların başında, kentte sürekli artan ‘ev kiraları’ gösterildi. Tek odalı bir evin aylık kirasının bile bir kaç bin dolara çıktığı, kiraların astronomik bir şekilde yükseldiği belirtildi. Kiraların sürekli yükselmesinin kentten kaçışın en büyük nedenlerinden biri olduğu belirtildi.

Fayetville, Arkansas
Fayetville, Arkansas

Brooklyn’de kiralar Manhattan’a yaklaştı

Manhattan dışındaki diğer bölgelerde ev kiralarının sürekli yükseldiği, yeni kuşağın ucuz olduğu için tercih ettiği Brooklyn bölgesine yerleşmesiyle bu bölgede de sanatsal, kültürel ve yemek ve eğlence gibi faaliyetlerinde artmasıyla, şehrin bu bölgesinde de kiraların yükseldiği vurgulandı. Ucuz olduğu için tercih edilen Brooklyn’in bazı semtlerinde kiraların neredeyse Manhattan’daki kira fiyatlarına ulaştığı belirtildi.

New York
New York

‘U.S. News & World Report ‘ raporunda yer alan yüz metropol kentin sıralaması, çeşitli yaşam endeksi kriterleri değerlendirilerek yapıldı. ABD’de yaşanılabilecek kentlerin sıralamasında; kira ve konut fiyatları, iş bulma, yaşam kalitesi, şehir içi ulaşım, suç

oranları, eğitim ve ulaşım gibi temel yaşam kriterlerini ortaya koyan veriler esas alındı.

New York
New York

New York’ta 200 farklı dil konuşuluyor

Raporda; New York kentinin 8.4 milyon nüfusuyla Amerika’nın en büyük kenti olduğu ve şehirde 200 farklı dilin konuşulduğu belirtildi. Kentin metropol nüfusunun 20,799,260 kişiye ulaştığı ve yıllık ortalama kişi başına gelirin 59,060 dolar olduğu belirtildi. Kent sakinlerinin yaş ortalamasının 37.9, ortalama ev fiyatlarının 378,190 olduğu açıklandı.

New York
New York

Bilinen kentler sonlarda

Başkent Washington sıralamada 8. sırada yer alırken ABD’nin dünyaca ünlü ve bilinen metropol kentlerinin yaşanmayacak şehirler arasında olduğu ve sıralamanın sonlarında yer aldığı görüldü.

Bu kentlerden Philadelphia 82., Los Angeles 83., Chicago 90., New Orleans 91. sırada, Miami 93. sırada listenin son yüzüncü ve son sırasında ise Puerto Rico’nun San Juan kenti yer aldı.

New York
New York

ABD’nin yaşanacak en iyi on kenti ise şöyle sıralandı:

  1. Denver, Colorado
  2. Austin, Texsas
  3. Fayetteville, Arkansas
  4. Raleigh-Durham, Kuzey Carolina
  5. Colorado Springs, Colorado
  6. Boise, Idaho
  7. Seattle, Washington
  8. Washington, DC
  9. San Francisco, California
  10. San Jose, California

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG