Erişilebilirlik

New York Borsasında Yine Büyük Kayıp


New York Borsasında Yine Büyük Kayıp
New York Borsasında Yine Büyük Kayıp

Standard and Poor’s kredi derecelendirme kuruluşunun Cuma günü Amerika’nın kredi notunu düşürmesinin ardından New York borsasındaki endekslerde büyük düşüş görüldü. Dow Jones endeksi 634,76 puan düştü – yüzde 5,55 oranında değer kaybetti. Son üç yılın en büyük günlük düşüşünü gören Dow endeksi Kasım ayından bu yana ilk kez 11 bin puanın altında kapandı.

S&P500 ve NASDAQ endeksleri yüzde 7 oranında değer kaybetti.

Standard and Poor’s kredi derecelendirme kuruluşu Amerikan ekonomisinin görünümü ve Amerikalı yetkililerin bu zorluklarla nasıl eğileceği konusunda oluşan kaygılar nedeniyle 93 yıldan bu yana ilk kez Amerika’nın kredi notunu düşürmüş; AAA olan kredi derecesini AA+ olarak belirlemişti.

Pazartesi günkü kayıplar geçen hafta yaşanan düşüşü izliyor. Amerikan borsalarında endeksler son iki hafta içinde yüzde 15 oranında değer kaybetti.

Amerika’nın kredi notunun düşürülmesi dünya piyasalarını da sarstı. Londra’da Financial Times 100 endeksi yüzde 3,4; Paris’te CAC-40 endeksi yüzde 4,7; Frankfurt’ta DAX endeksi yüzde 5 oranında değer kaybetti. Asya’daysa Tokyo Nikkei ve Hong Kong Hang Seng endeksleri yüzde 2,2 oranında düştü.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda da rekor düşüş görüldü. Yüzde 7 oranında değer kaybeden IMKB 2010 yılından bu yana en düşük seviyede kapandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG