Erişilebilirlik

New York Borsasında İniş Çıkış Sürüyor


People walk in a rainstorm brought on by Typhoon Haikui in Shanghai, China, August 8, 2012.
People walk in a rainstorm brought on by Typhoon Haikui in Shanghai, China, August 8, 2012.

Asya borsaları, Amerika ve Avrupa borsalarındaki düşüten sonra güne değer kaybederek başladı. Açılışta Seoul borsası yüzde 3, Tokyo borsası yüzde 2 değer kaybetti.

Amerikan ekonomisinde büyüme ve Avrupa'daki borç krizi konusundaki kaygılar nedeniyle New York borsasındaki endekslerde yine büyük düşüş yaşandı. Dow Jones, Nasdaq ve S&P500 endeksleri yüzde 4 oranında değer kaybetti.

Avrupa'da da Londra, Paris ve Frankfurt endeksleri de değer kaybıyla kapandı. Londra endeksi yüzde 3,1; Dax yüzde 4,3; CAC40 endeksi yüzde 5,1 oranında değer kaybetti. Avrupa'da Fransa'nın kredi notunun düşürüleceğine dair kaygılar borsada düşüşe neden olmuştu; ancak S&P Fransa'nın kredi notunu kırmadı.

İstanbul'da İMKB 100 endeksi de yüzde 5 oranında kayıp verd.
Fitch kredi derecelendirme kuruluşu da Moody's ve S&P gibi Güney Kıbrıs'ın kredi notunu düşürdü. Fitch, Kıbrıs'ın uluslararası yardım ihtiyaç duyabileceğini de açıkladı.

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz oranlarını 2013 yılına kadar düşük tutacağını açıklamasının ardından önceki gün toparlanan Amerikan ve Avrupa borsaları büyük kayıp vererek yatırımcıları kaygılandırıyor.







STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG