Erişilebilirlik

Kaddafi’nin Yaralandığı Doğru mu?


Kaddafi’nin Yaralandığı Doğru mu?
Kaddafi’nin Yaralandığı Doğru mu?

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini Libya lideri Muammer Kaddafi’nin yaralandığı yolunda haberler aldıklarını söyledi. Bakan haberlerin henüz doğrulanamadığını belirtti.

Frattini, haberin kaynağının Trablusgarp’taki bir Katolik rahip olduğunu ve yaralanan Kaddafi’nin başkenti terk ettiğini yolunda duyum alındığını da sözlerine ekledi.

Libya hükümet sözcüsü iddiayı “saçmalık” diyerek reddetti.

NATO, daha önce, Trablusgarp’ta, Kaddafi’nin kaldığı sanılan tesise yakın bir yeri bombalamıştı

Görgü tanıkları hedefin askeri bir tesis, yetkililer ise oto park olduğunu ileri sürdü. Çöken binanın enkazında silah ve cephane gören yabancı gazeteciler, vurulan yerin korugan olduğu görüşünde.

Kaddafi hükümeti, dün, askeri birliklerin, yoğun çatışmalara sahne olan asilerin elindeki Misrata’dan çekileceğini açıklamıştı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Halit Kaim, kentin kaderine Misratalılar ve çevresinde yaşayan aşiretlerin karar vereceğini söyledi. Kaim, askerlerin sivil kayıpları önlemek için gösterdiği özeni, Kaddafi'ye sadık aşiretlerin göstermeyeceği uyarısında bulundu.

Bu arada Amerikalı Senatör John McCain, dün, Libya’nın Bingazi kentinde asilerin liderleriyle danışmalarda bulundu. McCain, Bingazi’ye vardıktan sonra yaptığı ilk açıklamada asiler için “kahramanlarım” demiş ve Libya’nın tek resmi hükümeti olarak tanınmalarını istemişti. Cumhuriyetçi partili Senatör, asilere destek amacıyla Libya’ya askeri müdahalede bulunulması için büyük çaba göstermişti.

Dün, ayrıca, Amerika, NATO’nun Libya operasyonlarına destek amacıyla insansız uçaklarının kullanılmasına izin verdi. Uzaktan kumandayla yönetilen Pretador uçakları, taşıdığı füzelerle nokta saldırıları düzenleme kapasitesine sahip. İnsansız uçaklardan birinin bugün ilk kez kullanıldığı açıklandı ancak operasyon hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın geçen ay el koyduğu İtalyan gemisini 11 kişilik mürettebatıyla birlikte serbest bıraktığını açıkladı.

Kaddafi hükümeti, bir petrol şirketine ait gemiye, Libya’da uçuş yasağı kararı alınmadan kısa bir süre önce el koymuştu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG