Erişilebilirlik

NATO Kaddafi’nin Sığınağını Bombaladı


Sirte asilerin merkezi Bingazi'yi başkent Trablusgarp'a bağlayan stratejik yolun üzerinde bulunuyor. Kıyıya paralel bu yol Ortadoğu'dan Fas'a kadar gidiyor
Sirte asilerin merkezi Bingazi'yi başkent Trablusgarp'a bağlayan stratejik yolun üzerinde bulunuyor. Kıyıya paralel bu yol Ortadoğu'dan Fas'a kadar gidiyor

NATO savaş uçakları Kaddafi’nin doğum yeri Sirte’de büyük bir sığınağı bombaladı.

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, İngiliz uçaklarının dün gece korugana lazer güdümlü füze attığını açıkladı. Bakan, NATO’nun Kaddafi’yi öldürmeye çalışmadığını sadece askerlerini yönetemez hale getirmek istediğini ileri sürdü.

İsyancıların yönetim organı Geçici Ulusal Konsey, Kaddafi’nin başına 2 milyon Libya dinarı (1,67 milyon dolar) ödül koydu. Konsey Başkanı Mustafa Abdül Celil’e göre, parayı işadamları ödeyecek.

NATO Sirte’deki koruganı vururken asiler de kenti kuşatmaya başladı. Başkent Trablusgarp’ın bazı semtlerinde de asilerle Kaddafi yanlıları arasında çatışmalar sürüyor. Arap el Cezire televizyonu Libya’nın Tunus sınırı yakınında da çatışmalar olduğunu bildirdi.

Asiler, dün, Trablusgarp’taki yabancı gazetecilere 40’tan fazla ceset gösterdi. Bazıları Afrikalı olduğu sanılan elleri arkadan bağlı kişilerin işkence gördükten sonra idam edildiği sanılıyor.

Bu arada Uluslararası Göç Örgütü adlı kuruluş (International Organization for Migration) yabancıları tahliye etmek için Libya’ya ikinci bir gemi gönderdiğini açıkladı. Gemide 50 yardım görevlisi de bulunuyor. Dün 253 yabancı örgüte ait bir gemiyle Libya’yı terk etti.

XS
SM
MD
LG