Erişilebilirlik

'Müttefikler Arasında Samimi Görüş Alış Verişi'


Toronto'da yapılan Obama-Erdoğan görüşmesinde İran'ın nükleer programı, Gazze'ye yardım filosuna İsrail baskını ve PKK sorunu üzerinde duruldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20'ler Grubu Zirve Toplantısı için gittiği Toronto kentinde ABD Başkanı Barack Obama'yla görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan arasındaki görüşme, "müttefikler arasında, birçok konunun ele alındığı samimi bir görüş alış verişi" olarak tanımlandı.

Açıklamada şöyle dendi: "Görüşmede, İran'ın nükleer programı, Orta Doğu barışı, filotilla olayı, Afganistan, PKK ve terörizm konuları ele alınmıştır."

G-20 zirvesinden önce G-8 Grubu toplandı. ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Rusya liderlerinin ortak bildirisinde, küresel ekonominin hala önemli bir dönüm noktasında olduğu ve dünyanın ekonomik krizden çıkışın ilk ve zor aşamalarını yaşadığı belirtildi.

G-20 zirvesine, G-8 ülkelerine ek olarak, dünyanın en büyük ekonomik güçleri olarak kabul edilen Türkiye, Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya, Güney Kore, Arjantin, Meksika, Güney Afrika, İspanya, Avusturalya ve Suudi Arabistan liderleri katıldı.

XS
SM
MD
LG