Erişilebilirlik

Müslüman Amerikalılar Artan İslamofobik Söylemlerden Rahatsız


Trump, amacının Müslüman Amerikalılar’ı eleştirmek değil terör konusundaki kaygılarını dile getirmek olduğunu söylese de, bazı Müslüman Amerikalılar Cumhuriyetçi başkan adayını tartışma ve nefret söylemi arasındaki çizgiyi aşmakla suçluyor.

Donald Trump’ın bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının Amerika’ya girişini geçici olarak yasaklama çağrısına tepki gösteren bir Müslüman Amerikalı, “Şu anda ulusal ortam çok hassas. Sanki çok kalabalık bir sinema salonundayız ve biri çıkıp ‘yangın var’ diye bağırarak paniğe yol açıyor” diyerek Trump’ın yorumlarının tahrik edici olduğunu söylüyor.

Trump’ın kampanyası ise Müslümanlar’ın desteğini öne çıkarıyor. Sajid Tarar isimli Müslüman Amerikalı, Donald Trump gibi kendisinin de önceliğinin Amerika'nın güvenliği olduğunu belirtiyor.

Trump, terörü ve dünyada terörü besleyen bazı ülkeleri hedef aldığını söylüyor.

Ancak Hussam Ayloush gibi Müslümanlar, Trump’ın terörü İslam diniyle aynı kefeye koymasını eleştiriyor ve Trump’ın söylemlerinin Müslüman karşıtlığını normalleştirdiği görüşünü belirtiyor.

Öte yandan Pakistan’dan 50 yıl önce Amerika'ya gelen Refik Ahmed, seçmenin akıllı bir seçim yapacağını düşünüyor ve seçmenlere güveniyor.

Kürt göçmen Timar Ahmed ise Amerikan anayasasına güvendiğini belirtiyor.

Mart ayında yapılan bir ankette, Müslüman seçmenin Trump’a verdiği destek sadece yüzde 11’di. Son aylarda bu konuda anket yapılmasa da, Müslümanlar bu oranın daha da düştüğünü söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG