Erişilebilirlik

Mısır'da Polis Sitesi Bombalandı


Mısır’da bir polis sitesi önünde bomba yüklü aracın patlaması sonucu 12’si polis 14 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Kahire’nin kuzeyindeki Mansura kentinde meydana gelen patlamada 130’u aşkın kişinin de yaralandığı haber verildi.
Şiddetli patlama nedeniyle çevredeki ev ve dükkanlarda ağır hasar meydana geldiğini belirten Mısırlı yetkililer, sorumluların bulunması için soruşturma başlatıldığını söylediler.

İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, saldırıdan Müslüman Kardeşleri ve diğer İslamcı Grupları sorumlu tutarken, Müslüman Kardeşler’in Londra ofisinden yapılan basın açıklamasında, saldırının Mısır’ın birlik ve beraberliğini bozmak amacıyla yapılmış olduğu vurgulanarak kınandı.

Bakan İbrahim, bombalamanın siyasi süreci etkilemeyeceğini belirterek, 14-15 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan anayasa referandumunun tarihinde bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Daha önce yaşanan ve güvenlik güçlerini hedef alan patlamalarda sorumluluğu Beyt el-Mukaddes adlı bir grup üstlenmişti. Grup, Pazartesi günü web sitesinde yayınladığı bir mesajda benzer saldırıların artacağı uyarısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG