Erişilebilirlik

Mısır'da Mursi Yanlılarını Dağıtma Emri Verildi


Kahire'de oturma grevi yapan Mursi yanlıları
Kahire'de oturma grevi yapan Mursi yanlıları
Mısır’da ordu destekli geçici hükümet, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlılarının Kahire'deki iki gösteri kampını ulusal güvenliğe yönelik “kabul edilemez tehditler” olarak ilan etti ve içişlerine bakanlığına bunlara “son verilmesi” talimatı verdi.

Enformasyon Bakanı Düreyya Şeref el-Din televizyonda hükümet adına yaptığı açıklamada polisin gösterileri “ yasalar ve anayasa çerçevesinde” sona erdireceğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin Kahire’nin doğusundaki Rabaa el-Adaviye camii önünde ve üniversite kampüsü yakınında oturma grevi yapan Mursi yanlılarını dağıtmak için müdahale etmesi büyük çapta kan dökülmesi olasılığı yaratıyor.

Hükümetin açıklamasından hemen önce Mısırlı savcılar Müslüman Kardeşlerin firarda olan ruhani lideri Muhammed Bedii ve grubun iki üst düzey yetkilisi hakkında geçen ay sekiz kişinin öldüğü gösterileri kışkırtma suçundan dava açtı.
Mısır ordusunun Mursi ‘yi 3 Temmuzda devirmesinden beri çıkan şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti.
Ölenlerin çoğunun devrik cumhurbaşkanı yanlıları olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG