Erişilebilirlik

Midilli'deki Yangın Sonrası Binlerce Mülteci Sokakta Kaldı


Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria mülteci kampında çıkan yangın sonrası binlerce mülteci adada sokaklarda kalıyor.

Kötü yaşam koşulları altında, kapasitesinin dört katı kadar mülteciyi barındıran Moria kampında hafta başında çıkan yangın sonucu binlerce mültecinin çadırları yandı. Toplam 12 bin kişinin kaldığı kamptaki yangından kaçanlar üç gündür adanın sokaklarında kalıyor.

Çadır ve tentelerden kurulu kamp, yangında çok büyük hasar gördü. Yangın sonrası kampın neredeyse tamamının kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

Kamptan kaçan göçmenler ise üç gecedir sokaklarda yol kenarlarında uyumak zorunda kaldıklarını, yiyecek ve su bulmakta zorlandıklarını anlatıyor. Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelere çadır vermeye hazır olduklarını, göçmenlerin teknelerle adadan ayrılmaya çalışmasının daha ciddi sorunlara neden olacağını söyledi.

Kampta yangın öncesinde Corona virüsüne yakalanan göçmenlerin olduğunun bilinmesi, adada salgının yayılacağı konusunda da endişelere neden oluyor. Kampta yangın öncesinde tespit edilen en az 35 Corona enfeksiyonu vakasının olduğu belirtiliyor. Sağlık yetkilileri, daha önce kampta karantinada tutulan bu kişilerin şu an nerede olduklarının bilinmediğini söylüyor.

Yerel yöneticiler ise kamptan kaçanlar için adada ayrı çadır kentler kurulmasına karşı olduklarını dile getiriyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG