Erişilebilirlik

Melania Trump’ın Konuşması Kopyaymış


Donald Trump’ın yardımcılarından metin yazarı Meredith McIver, kurultayı karıştıran kopyalama iddiasını doğruladı ve istifa etmek istedi. Ancak Donald Trump, McIver’ın istifasını kabul etmedi.

İki gündür Trump kampanyası yetkilileri, Melania Trump’ın Michelle Obama’nın konuşmasından kopya çektiği iddialarıyla alay ediyor, bunun Demokratlar’ın uydurması olduğunu söylüyordu. Melania Trump, 11 yıllık eşi Donald Trump’ın ‘eşsiz bir lider’ olduğunu söylemiş, özellikle Amerikan aile değerleriyle ilgili olarak Michelle Obama’yla benzer ifadeler kullanmıştı.

Kampanyanın üçüncü günündeyse bir zamanlar balerin olan ve Trump’ın bazı kitaplarının yazılmasında yardımcı olan Meredith McIver, hatasını kabul etti ve istifasını verdi. Ancak Donald Trump, bu isteği kabul etmedi ve McIver’dan görevine devam etmesini istedi.

McIver, Melania Trump’ın konuşmasını yazarken, Trump’ın eşinin kendisine Michelle Obama’nın konuşmasından bazı bölümler okuduğunu söyledi. Danışman, bu bölümlerden bazı ifadeleri metni yazarken kullandığını doğruladı.

McIver, Michelle Obama’nın konuşmasının tamamını okumadığını da söyledi. “Bu benim hatam” diyen McIver, Melania ve Trump ailesine yaşattığı üzüntü nedeniyle özür diledi. Meredith McIver, Michelle Obama’dan da özür diledi ve kasıtlı olarak ortalığı karıştırmak istemediğini söyledi. Danışman McIver’a göre, Donald Trump kendisine, “hayatta herkes masum hatalar yapabilir ve bu hatalardan ders alıp deneyim kazanır” dediğini anlattı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG