Erişilebilirlik

Libyalı Asiler NATO’yu Suçladı


Libyalı Asiler NATO’yu Suçladı
Libyalı Asiler NATO’yu Suçladı

Libya’da asiler NATO’yu Misrata’daki çatışmalara müdahalede geç kalmakla suçladı.

Asi liderlerinden Abdül Fettah Yunus, NATO’nun Kaddafi kuvvetlerini durdurmakta gecikmesinin sivil ölümleri arttırdığını ileri sürdü.

Abdül Fettah Yunus, asilerin durumu BM Güvenlik Konseyi’ne şikâyet edebileceğini de belirtti. Güvenlik Konseyi NATO’yu sivil halkı korumakla görevlendirmişti.

NATO ise hava operasyonlarına ara verilmediğini ancak Kaddafi kuvvetlerinin sivil halkı kalkan olarak kullandığını açıkladı.

Operasyonlardan sorumlu NATO komutanı Tuğgeneral Mark van Uhm, Kaddafi’nin tank ve diğer zırhlı araçlarını sivil hedeflerin arasına gizlediğinin belirlendiğini söyledi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu de, uçuş yasağı uygulaması sırasında Libya ordusunun yüzde 30’unun imha edildiğini ileri sürdü.

Bu arada Amerikalı diplomat Chris Stevens, Bingazi’de, Geçici Ulusal Konsey’in üyeleriyle görüştü. Özel temsilci, asilerin ihtiyaçlarını belirlemek için Bingazi’de temaslar yapıyor. Şimdiye kadar üç ülke, Katar, Fransa ve İtalya, Geçici Ulusal Konsey’i, Libya’nın tek meşru hükümeti olarak tanıdı.

Öte yandan Yunanistan, Malta ve Türkiye’de görüşmeler yapan Libyalı diplomat Abdül Ati el Ubeydi Dışişleri Bakanı oldu. Eski Bakan Musa Kusa geçtiğimiz günlerde İngiltere’ye kaçmıştı.

Bölgeden gelen son haberlere göre, NATO uçakları, Kaddafi kuvvetlerinin Misrata yakınlarındaki askeri hedeflerini bombaladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG