Erişilebilirlik

Libya İçişleri Bakanı Ankara'da Savunma Bakanı Akar'la Görüştü


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya İçişleri Bakanı'nı Ankara'da ağırladı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya İçişleri Bakanı'nı Ankara'da ağırladı.

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, başkent Ankara’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin olarak yapılan kısa açıklamada “Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile biraraya geldi. Bakan Akar, konuk Bakanı askeri törenle karşılarken, her iki Bakan baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Libya’daki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu” denildi.

Dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid el-Meşri'yi kabul etti ve görüştü.

Türkiye, Libya’da Birleşmiş Milletler'in tanıdığı hükümete savunma alanında destek veriyor. Ayrıca geçen yıl 27 Kasım tarihinde Libya’yla Türkiye arasında deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair bir mutabakat imzaladı. Sözkonusu mutabakat başta Yunanistan olmak üzere bazı ülkelerin tepkisine neden oldu.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı Editör Masası yayınında Türk askerinin Libya'da, Libya Ordusu'na eğitim vermek amacıyla orada bulunduğunu söylemiş ve Türkiye'nin Libya'da kalıcı askeri üs kurmayı planladığını iddialarını reddetmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG