Erişilebilirlik

Libya'da Mutabakat Hükümeti Güçlerine Yağma Suçlaması


Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu’na Halife Hafter’in çekildiği ve uluslararası toplumun tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin girdiği Trablus’un dışındaki bölgelerden yıkım ve yağma haberleri geldiği açıklandı.

BM Libya Destek Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “Tarhuna’daki hastane binasında çok sayıda ceset bulunmuş olması son derece rahatsız edici bir durum. Ayrıca Alasabaa ve Tarhuna bölgelerinde hem şahıslara hem de kamuya ait alanların yıkıldığı ve yağmalandığına dair çok sayıda haber alıyoruz. Bunlar bazı noktalarda Libya’nın sosyal dokusuna zarar vermeye yönelik intikam hareketleri olarak görünüyor” denildi.

Söz konusu iddiaları yansıtan videoların özellikle bölgeden çekilen Hafter güçlerine destek veren yerel halk tarafından gönderildiği belirtiliyor.

Hükümete bağlı güçlerden iddialar üzerine Reuters Haber Ajansı’na gönderilen açıklamada, bu tarz yıkım ve yağma eylemlerine girişenlerin cezalandırılacağı ifade edildi. Hükümet kaynakları ayrıca Tarhuna şehrine girdiklerinde hastanelerdeki morglarda 100’den fazla ceset bulduklarını da açıkladı.

Öte yandan Libya’nın Ulusal Mutabakat Hükümeti'yle Türkiye’nin yıkıma uğrayan bölgelerin yeniden inşası konusunda işbirliği yapacağı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından da dile getirildi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG