Erişilebilirlik

Las Vegas’ta Yardım Seferberliği


Nevada eyaletinin Las Vegas kentinde bir saldırganının konser alanında düzenlediği kanlı eylem sonrasında Amerikalılar olayda ölen ve yaralananlara yardım için harekete geçti.

Las Vegas’taki oteller saldırının kurbanlarının ailelerine kapılarını açarken, insanlar da kan bağışında bulunmak için sıraya giriyor ve şok edici olayın yaralarının sarılmasına yardımcı olmak için anma etkinlikleri yapılıyor.

Saldırının kurbanları için internet üzerinden bağış toplama kampanyasında da bugüne kadar 38 bin bağışçıdan 2,7 milyon dolar toplandığı açıklandı.

Kenneth Zamora, saldırıdan kısa süre önce konser alanını terketmiş. Zamora, konser alanında kalan arkadaşlarının kaderini merak ederken yaşadıklarını Amerika’nın Sesi’yle paylaştı.

Zamora, “İnsanlarla temasınızın kesilmesi, neler olduğunu, yaralılar mı ya da daha kötüsü, öldüler mi bilmememiz korkunç. Neyse ki onlarla temas kurabildik çünkü oteller kapılarını açtı ve insanların içerde saklanmalarına izin verdi” diye konuştu.

Las Vegas’ta taksi sürücüsü Tamirat Shiferaw da Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, konser alanının hemen karşısındaki caddede bir yolcu bıraktığını ve olanları duyduğunda “büyük şok” yaşadığını anlattı.

Shiferaw, “Mandalay Bay’ye saldırıdan 20 dakika önce bir yolcu bırakmıştım ve Mandalay Bay’da sıraya girmeyi düşünüyordum ama daha sonra fikrimi değiştirdim ve havaalanına gittim. Uzaktan otomatik silah sesi gibi bir ses duydum ama bunun silah sesi olabileceği hiç aklıma gelmedi” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG