Erişilebilirlik

Kuzey Kore ABD'ye Üst Düzeyde Görüşme Önerdi


Kuzey Kore Ulusal Güvenlik Komisyonunun ABD'ye görüşme öneren açıklaması devlet televizyonunda okunurken
Kuzey Kore Ulusal Güvenlik Komisyonunun ABD'ye görüşme öneren açıklaması devlet televizyonunda okunurken
Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu, Güney Kore ile planlanan toplantıyı iptal ettikten birkaç gün sonra Amerika’ya güvenlik ve nükleer konularda üst düzeyde görüşmeler önerdi.

Kuzey Kore lideri Kim Johg Un’un başkanı olduğu komisyon Pazar günü yayınladığı açıklamada Amerika’yı gerginlikleri azaltma ve Kore Savaşını resmen sona erdiren bir anlaşmayı görüşmek üzere düzenlenecek üst düzeyde bir toplantının zamanı ve yerini belirlemeye çağırdı.

Washington’da Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Caitlin Hayden, Amerika’nın Kuzey Kore ile “inandırıcı görüşmelere” açık olduğunu ancak Pyongyang hükümetinin BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyması ve nükleer silahlardan arınmayı kabul etmesi gerektiğini söyledi.
Sözcü, Amerika’nın Kuzey Kore’yi “sözleri değil atacağı adımlarla değerlendireceğini “ vurguladı.

Kuzey Kore resmi medyası tarafından yayınlanan açıklamada Pyongyang’ın tüm dış nükleer tehditler sona erinceye kadar nükleer devlet olarak kalacağı belirtilirken Amerika’dan Kuzey’e uyguladığı tüm yaptırımları kaldırması da istendi.

Pyongyang’ın Şubat ayında yeni BM yaptırımlarına yol açan üçüncü nükleer denemesini gerçekleştirmesi üzerine Kore yarımadasında gerginlik artmıştı.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG