Erişilebilirlik

Kongre'yi Bekleyen Zorluklar


Kongre'yi Bekleyen Zorluklar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Hem Senato, hem de Kongre’de çoğunluğu ele geçiren Cumhuriyetçilerin yeni Kongre’de etkisi hissedilecek. Amerika’nın Sesi muhabiri Cindy Saine, Cumhuriyetçi çoğunluğun Başkan Obama yönetiminin yanısıra göçmenlik ve ekonomik eşitsizlik konularında ne anlama geleceğini araştırdı

Kongre kapalıyken tatilini ailesiyle birlikte Hawaii’de geçiren Başkan Obama, tamamiyle yeni bir siyasi mücadeleyle karşı karşıya kalacağı Washington’a döndü.

Senato Çoğunluk Başkanı Mitch McConnell, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Senato’nun petrol boru hattı ve enerji gibi, Başkan’ın pek hoşuna gitmeyecek konuları oylayacağını ve güç dengelerinin değiştiğini söyledi.

McConnell, “Artık bizimle konuşması gerekecek, bu da olumlu bir gelişme. Amerikan halkı bölünmüş bir hükümet seçtiğinde bir şeyler yapılmamasını değil; aksine, çözümlerin siyasi merkezde yapılmasını istiyor” şeklinde konuştu.

Kongre’nin yeni Cumhuriyetçi üyelerinden biri olan Mia Love, Siyasetçilerin seçmene daha fazla kulak vermesi gerektiğini söyleyen Mia Love, yaşanan sorunların nedeninin her iki taraftaki siyasetçilerin halkın onlara güvenmesini istemesinden kaynaklandığını söylüyor.

Demokrat Senatör Elizabeth Warren Cumhuriyetçilerin gündemine tamamiyle karşı; Kongre’nin halkın ihtiyaç duyduğu konulara öncelik vermesi gerektiği düşüncesinde. Warren, “Washington zaten milyarderler, avukatlar, lobiciler ve büyük şirketler için çalışıyor. Bankaların risk alması nedeniyle evlerini, işlerini ve emekliliklerini kaybedenlere kim yardım edecek? İşte, biz bu ailelere yardım etmek için seçildik. Washington’un onlar için çalışmasının zamanı geldi de geçiyor bile!” şeklinde konuştu

Uzman Stuart Rothenberg’e göre Warren Demokrat Parti’de giderek büyüyen halkçı kanadı temsil ediyor. Rothenberg’e göre yenilikçi demokratik sol giderek büyüyor.

Özellikle göçmenlik konusunda Cumhuriyetçilerin Demokratlardan daha fazla bölündüğü görüşünde olan Rothenberg, Cumhuriyetçilerin, partinin ideolojik kanadı olan Çay Parti’si nedeniyle tedirgin olduklarını ve bu nedenle yaşanan sıkıntının onlarla bağlantılı olduğu söylenebileceğini bildirdi.

Amerikan Kongre Binası’nın kubbesindeki yenileme çalışmaları devam ederken, uzmanlar siyasetçilerin de halkın güvenini yeniden kazanmak için çok çalışması gerektiği görüşünde.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG