Erişilebilirlik

Kerry ve Lavrov Halep’i Konuştu


Halep’te ateşkes sağlanması için Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry Almanya’nın Hamburg kentinde biraraya geldi

John Kerry, Halep’te ateşkes sağlanması konusunda umutlu olduğunu söyledi, bununla birlikte bazı kesin cevaplar beklediğini kaydetti.

Kerry, AGİT Konferansı için bulunduğu Almanya’nın Hamburg kentinde Lavrov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada bir formül üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Bir ilerleme sağlanıp-sağlanmayacağı konusunda düşünceleri sorulan Kerry, “Emin değilim ama umutluyum” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryab ise, Moskova’nın Halep’te ateşkes konusunda Amerika ile anlaşmaya yakın olduğunu kaydetti.

Sergei Ryabkov anlaşmaya yakın olduğunu ama beklentiyi yüksek tutmamak gerektiğini de söyledi.

148 engelli Halep’ten çıkartıldı

Uluslararası Kızılhaç ise Şam rejiminin kontrolüne geçen Halep’in Antik Kent bölgesinden 148 engelliyi tahliye ettiğini bildirdi.

Kızılhaç, kentin bir bölümünde çatışmaların durmasıyla tahliyeye başlandığını duyurdu. Tahliyenin, Suriye Kızılay’ı ile birlikte yapıldığı kaydedildi.

Rejim güçleri, muhalifleri çıkardıktan sonra bölgeyi güvenli hale getirmişti.

Esat: “Halep’in alınması büyük kazanım olur”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Halep’in geri alınmasının hükümeti için büyük kazanım olacağını ancak bunun Suriye’deki savaşı bitirmeyeceğini kaydetti.

Devletin sahibi olduğu el-Watan gazetesine konuşan Esat, güçlerinin Halep’te teröristlere ve Suriye’yi bölmeye çalışanlara karşı savaştığını söyledi.

Esat, “Halep’in özgürleştirilmesi bu projeye büyük darbe olacak” dedi.

“Şam, Humus ve Halep’in rejimin kontrolünde olmasıyla teröristlerin elinde kartı kalmayacak” diyen Esat devamla “Ancak gerçekçi olalım bu savaşın bittiği anlamına gelmiyor,” dedi.

Bu arada merkezi Cenevre’de bulunan Halep Yerel Konseyi 150 bin kişinin Halep’in doğusunda ölüme terkedildiği görüşünü savundu.

Halep Yerel Konseyi Başkanı, son 26 günde 800’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, 3.000 ila 3.500 kişinin de yaralandığını kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG