Erişilebilirlik

'Kazanın Sebebini Belirlemek Uzun Sürecek'


'Kazanın Sebebini Belirlemek Uzun Sürecek'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın genel müdürü, bir pilotun kullandığı yolcu uçağını Fransa’daki Alp Dağları’na düşürmesinin nedenini belirlemenin çok uzun süre alacağını açıkladı.

Lufthansa Genel Müdürü Carsten Spohr, kaza bölgesine gidip hayatını kaybedenleri anmanın önemli olduğunu söyledi: “Bu korkunç kazayı, ölenleri, ölenlerin aile ve arkadaşlarını düşünmeden geçirdiğimiz tek bir saat bile yok. Kazanın nedeni hakkında her gün yeni birşey öğreniyoruz. Ancak bu olayın nedenini anlamamız çok uzun sürecek.”

Carsten Spohr, gazetecilerin 27 yaşındaki yardımcı pilot Andreas Lubitz’in 2009 yılında Lufthansa’da uçuş eğitimi aldığı sırada çok ciddi bir depresyon döneminden geçtiğini bildirmesine rağmen neden pilota uçuş sertifikası verildiği yolundaki sorunları yanıtsız bıraktı.

Spohr ve Lufthansa’ya bağlı düşük ücretli havayolu şirketi Germanwings’in genel müdürü Thomas Winkelmann, kazada ölenlerin anısına oluşturulan anıta çelenk koydu.

Ölenlerin yakınları Airbus A320 tipi uçağın düştüğü noktada biraraya geldi. Kaza yüzünden çok üzgün olduğunu belirten Carsten Spohr, Lufthansa olarak ölen 150 kişinin ailelerine yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaza bölgesinde ceset parçalarının aranması çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Ekipler, kazadan dakikalar önce neler yaşandığını gösteren kritik bilgiler içerdiğine inanılan ikinci kara kutuyu da günlerdir aradıktan sonra bugün buldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG