Erişilebilirlik

Kayyum Göreve Başladı DBP Tepkili


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması üzerine dün gece Diyarbakır’a gelen Kaymakam Cumali Atilla, bu sabah belediye binasına giderek görevine başladı. Atilla’nın belediye binasına girmesinden önce binada bomba araması yapıldı. Aramanın ardından binanın çatışına özel harekât timleri yerleştirildi. Bu sırada binada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın terör örgütüne üyelik iddiasıyla tutuklanmasını protesto etmek için nöbet tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri dışarı çıkarıldı. Bomba araması bittikten sonra çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyum Atilla saat 07.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Belediye binasına gelerek göreve başladı.

Atilla’nın göreve başlamasının ardından belediyenin web sitesi kapatıldı. Türkçe ve Kürtçe yayın yapan sitede, bakım çalışması yapıldığı notu yer alıyor. Son günlerde çalışmayan belediye otobüsleri ise kayyumun göreve başlamasının ardından seferlere başladı.

Bu arada Demokratik Bölgeler Partisi’nin kayyum atamalarına tepkisi sürüyor. Bugün toplanan parti meclisinde konuşan Eş Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, 2.700 arkadaşlarının tutuklandığını söyledi. Yaşananları darbe olarak değerlendiren Yüksek, “Bu darbe sürecini de 7 Haziran’dan sonra ele alıyoruz. Son bir yılda 2 bin 700 üyemiz tutuklandı. 27 belediyemize el konulmuştur. Böylesi bir durumda demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Bu darbe değil de nedir? ”dedi.

DBP Partisi Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ise “’Ben geldim’ demekle, bir orduyla belediyeye oturmakla olmuyor. Darbeciler burada panzerlerle var, barikatlarla, hendeklerle var, silahlarıyla var. Onların arkasına sığınmışlar. Gelip halkla demokrasiyle buluşma yok. O yüzden onlar hendek ve barikatların arkasına sığınırlar. Bize söylüyorlar, şu anda hendek ve barikatların arkasına sığınanlar onlar. Ama bu böyle gitmez” diye konuştu.

Parti meclisi toplantısının ardından DBP’liler Büyükşehir Belediyesi’nin önüne giderek protesto gösterisi yaptı. Burada bir açıklama yapan Tuncel, “Yaşadığımız tam bir AKP darbesidir, AKP darbesinin temsilcileri şimdi orada oturuyor. Biz 12 Eylül darbesine hayır diyorsak AKP darbesine de hayır diyeceğiz ve her yerde direneceğiz,” dedi.

Polisin müdahale etmediği eylem olaysız sona erdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG