Erişilebilirlik

Karada Çatışma Havada Operasyon


Arşiv
Arşiv

PKK’nın gençlik yapılanması YDGH’ye yönelik bu kez Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyon yapıldı. Operasyonda iki kişi öldürüldü. Mardin’in Nusaybin İlçesinde ise sekiz gündür süren sokağa çıkma yasağına bugün sekiz saat ara verildi. İlçede 8 günde 3 kişi öldü. Bazı kaynaklar ölü sayısının daha fazla olduğunu söylüyor. Türk Hava Kuvvetleri de dün gece PKK kamplarına yönelik hava operasyonu düzenledi.

Hakkari Valiliğinin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova’da polis, hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yaptı. Operasyonlar ilçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde yoğunlaştı. Gece boyunca süren operasyonlar sırasında sık sık patlama ve silah sesleri duyuldu. Operasyon sırasında polis ve PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'liler arasında zaman zaman çatışma çıktı. Çatışmalarda 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan'ın öldü ve 1 kişi yaralandı.
Sabah saatlerinde camilerden yapılan anonslarla yasağın süreceği duyuruldu. Polisin helikopter desteğiyle operasyon yaptığı Orman ve Kışla mahallelerinden bugün zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Hendeklerin kapatılması barikatların kaldırılması için Mardin’in Nusaybin İlçesinde, 15 mahallede, ilan edilen sokağa çıkma yasağı 8’nci gününe girdi. Valilik temel ihtiyaçların karşılanması için bugün yasağa 8 saat ara verdi. Ara, Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahalleleri dışındaki bölgelerde geçerli oldu. Aranın ardından ile sakinleri alışveriş yapmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için sokaklara çıktı. Vatandaşların akın ettiği market, fırın ve manavların önünde uzun kuyruklar oluştu. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmadığı, Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde ise güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları sürdü. Nusaybin’deki operasyonlar sırasında üç kişi öldü. Ancak bazı kaynaklar ölü sayısının daha fazla olduğu söylese de, bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.

Bu arada operasyonların durdurulması ve sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını için açlık grevi başlatan, HDP Milletvekilleri Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Ali Atalan ve Erol Dora'nın eylemleri sürüyor.

Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri dün gece PKK’nın Irak Kürt Bölgesindeki kamplarına operasyon düzenledi. 22 uçağın katıldığı operasyonda 23 hedefin vurulduğu açıklandı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, ve Kandil bölgelerine düzenlenen operasyonda örgütün sığınak ve mağaralarının hedef alındığı belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG