Erişilebilirlik

Kaddafi’nin Oğlu: “Ateş Emrini Biz Vermedik”


Kaddafi’nin Oğlu: “Ateş Emrini Biz Vermedik”
Kaddafi’nin Oğlu: “Ateş Emrini Biz Vermedik”

Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin oğlu sivillere ateş açılması emrini kendilerini vermediğini söyledi.

Seyf el İslam, Rus televizyonuna verdiği demeçte, güvenlik kuvvetlerinin sivillere ateş açtığını doğruladı ancak bunun askeri tesisleri korumak ve cephaneliklerin soyulmasını önlemek için yapıldığını öne sürdü.

Seyf el İslam, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin kendisiyle babası ve İstihbarat dairesi başkanı hakkında, savaş suçları iddiasıyla tutuklama kararı çıkarmasını da “komik” olarak niteledi.

Kaddafi’nin oğlu, demecinde, Moskova hükümetinden süper güç olduğunu göstererek duruma diplomatik yollardan müdahale etmesini de istedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa’nın asilere silah yardımı yapmakla Birleşmiş Milletler’in Libya’ya uyguladığı silah ambargosunu ihlal ettiğine inanıyor. Rus Bakan, dün yaptığı konuşmada, hükümetinin bu konuda Paris’ten açıklama istediğini söyledi. Bakana göre, yardım haberleri doğruysa Fransa’nın ambargoyu ihlal ettiği kesin.

Fransız Le Figaro gazetesi, Libya’nın Nefuza bölgesinde, Kaddafi kuvvetleriyle çarpışan asilere paraşütle önemli miktarda silah, cephane ve yiyecek yardımı yapıldığını yazmıştı.

Fransa’nın BM Büyükelçisi Gerard Araud hükümetinin Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde hareket ettiğini söyledi; amacın sivil halkı Kaddafi kuvvetlerinden korumak olduğunu, dolayısıyla silah ambargosunun ihlalinin söz konusu olamayacağını söyledi.

İngiliz hükümeti de asilerin kurduğu geçici hükümete çelik yelek, polis üniforması ve telsiz sevk ediyor. Dışişleri Bakanı William Hague, 5,000 çelik yelek, 6,650 üniforma ve 5,000 trafik yeleğinin asilerin kontrolündeki bölgelerde güvenliği artıracağını savundu.

Asiler, 42 yıllık iktidarda bulunan Kaddafi ailesinin baskıcı yönetimine son vermeye çalışıyor.

XS
SM
MD
LG