Erişilebilirlik

Kabine Corona Virüsü Salgını Gündemiyle Toplanıyor


Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantının ana gündem maddesi artan Corona virüsü vakaları olacak.

Toplantı saat 15.00’te başlayacak. Toplantıda son günlerde ülke genelinde artan Corona virüsü vakalarına karşı alınacak önlemlerin birinci gündem maddesi olması bekleniyor. Artan vaka sayıları karşısında Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ışığında yeni kararlar alınması bekleniyor. Beklentiler arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının uzatılması ve şehirlerarası seyahat kısıtlamasına geri dönülmesi gibi önlemler bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, salgının önlenmesi amacıyla yeni tedbirleri alınacağını ve bunun mecburiyet haline geldiğini söylemişti. Erdoğan, alınacak tedbirler konusunda Bilim Kurulu'nun sorumlu olduğunu da dile getirmişti.

Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyelerinin de geçtğimiz günlerde değindiği hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reformlar konusunun da ele alınması bekleniyor. Bu çerçevede Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kabine üyelerine bilgi vereceği ifade ediliyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek alınan kararlarla ilgili bilgi verecek.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG