Erişilebilirlik

Kabil'de Bombalı Araç Terörü


Kabil’de bombalı araçla yapılan intihar saldırısında en az altı kişi hayatını kaybetti. Saldırı, Afgan ve Amerikalı yetkililerin çekilme sonrası süreci belirleyecek güvenlik anlaşmasını görüşeceği merkezin yakınlarında düzenlendi.

Afgan yetkililer, ölenler arasında bir askerin bulunduğunu, 22 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ölenler arasında siviller de var.

Amerikan askeri aracını hedef alan saldırıyı üstlenen olmadı.

Güvenlik anlaşmasıyla ilgili olarak Perşembe başlayacak görüşmelere binlerce Afgan siyasi ve aşiret lideri katılacak. Anlaşma, her şey yolunda giderse, uluslararası birliklerin Afganistan’dan çekileceği 2014 yılından sonra da bir miktar Amerikan askerinin ülkede kalmasını sağlayacak.

Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Taleban’a yaptığı çağrıda silah bırakmasını ve bu toplantıya katılmasını istedi. Tüm yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesini isteyen Taleban, görüşmelere katılma konusunda isteksiz davranıyor.

Afgan ve Amerikalı yetkililer, Amerikan askerlerinin 2014 yılından sonra da bir süre ülkede kalmasını düzenleyecek bir güvenlik anlaşması sağlamaya çalışıyor. Anlaşma kalacak Amerikan asker ve üs sayısını kesinleştirecek.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG