Erişilebilirlik

İstanbul’da Büyük Çekişme


Yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı sadece binlerle ifade ediliyor. Yıldırım “Seçimi biz kazandık” dedi.

Ekrem İmamoğlu ise “Kazandığımızı biliyorum ama devlet adamlığı anlayışıma sığmadığı için açıklamıyorum” dedi. İmamoğlu, Anadolu Ajansı’nın 1 saat veri girmediğini belirtti, “Tekrar uyarıyorum. Yarın toplumun yüzüne bakamazsınız” diye konuştu.

Beşinci kez kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu “Yüzde 80’i bir miktar aşmış olan elimizdeki ıslak imzalı tutanaklara göre yüzde 50.36 ’ye karşı 46.70’tir. “Kazandığımızı biliyorum ama benim vicdanım ahlakım, siyasi duruşum, devlet adamlığından anladığım şey bana bunu müsaade etmiyor” ifadelerini kullandı.

“Anadolu Ajansını uyarıyorum”

İmamoğlu “Anadolu Ajansı’nın açıklama yapmadığı süre 1 saati buldu. Tekrar Anadolu Ajansı’nı uyarıyorum: Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız” sözleriyle seslendi.

“Bir yerden haber mi bekliyprsunuz. Ulaşamıyor musunuz? Kaygınız tedirginliğiniz mi var? Lüften sorumluluğunuzu yerine getirin. Bu CHP İyi Parti Ak Parti değil demokrasi meselesidir” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Ankara gibi İstanbul’a da bahar gelecek”

İstanbul’da yarışın çekişmeli şekilde sürdüğü dakikalarda siyasi parti liderleri tek tek basın toplantısı düzenledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim sonuçlarını “Halk demokrasiyi seçti, bu bizim için çok önemli bir ışık. Türkiye’nin demokrasiyi seçmesi bölge için de önemli” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Lideri, Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın “İstanbul’u kazandık” diyerek zafer ilan etmesine tepki gösterdi. “Bizim elimizdeki verilere göre İmamoğlu İstanbul’da kazanmıştır. Yangından mal kaçırırı gibi açıklama yapılmasını Binali Bey’e yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sandıkların başından ayrılmamaları çağrısında bulundu. “Ankara’ya baharın geldiği gibi İstanbul’a da bahar gelecek. Bu bir zafer değil başarı” şeklinde konuştu.

Yerel seçimin ardından Türkiye’nin en öncelikli gündeminin ekonomi olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Mutfakta yangın var. Biz bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. Biz fırsatçılığa takılmak istemiyoruz. Biz siyaseten her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız” mesajını verdi.

Akşener: “Herkesin gözü İstanbul’daki sandıkların üzerinde”

Yerel seçimlere Millet İttifakı içinde katılan İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener de basın toplantısı ile yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Akşener, İstanbul’daki yarış için “İstanbul’da herhangi bir yanlışlık yapılmayacağını düşünüyorum. Türkiye’de herkesin gözü İstanbul’daki sandıkların üzerindedir. Verileri girilmeyen yerler var, o sonuçlar gelince İmamoğlu kazanmış olacaktır” diye konuştu.

Yerel seçim sonuçlarını “Millet kötü gidişe dur demek için iktidarın kulağını çekmiştir” sözleriyle değerlendiren Akşener, “Bu seçimin galibi Millet İttifakı’dır. Bugünden itibaren muhalfet partileri de attıkları her adımı hesaplamalıdır. Bu bir sorumluluk ve aynı zamanda milietimizin emridir” dedi.

Akşener Millet İttifakı seçmenlerine de “Abartılı sevinç gösterilerinden kaçının” sözleriyle seslendi.

İYİ Parti lideri Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti’ye de kürsüden mesaj gönderdi. “Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Milleti germeyin. Millete kibirle bakmaya devam ederseniz şunu bilin ki Türk milleti alternatifsiz ve sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG