Erişilebilirlik

İsrail İleri Füze Savunma Sistemini Başarıyla Test Etti


İsrail, uzun menzilli balistik füzeleri etkisiz hale getirme özelliğine sahip ileri füze savunma sistemini başarıyla test ettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, testin ardından havacılık merkezini gezdi ve İran’a uyarıda bulundu. İsrail Pazartesi gününün ilk saatlerinde Suriye’deki İsrail askeri hedeflerini vurmuştu.

Netanyahu, “Bizi yok etmeye çalışan düşmanlarımız bilsinler, İsrail’in sıktığı yumruğu bizim için kötülük düşünen herkese ulaşacaktır ve onlarla hesaplaşacağız” dedi.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa Arrow-3 isimli önleyici sistemin İsrail’in kendini bölgedeki mevcut ve gelecek tehditler karşısında savunmasında önemli bir mihenk taşı olduğu kaydedildi.

İsrail’in kuzeyde Suriye sınırında İran’la arasındaki gerginlik artıyor. İsrail, İran’ın sekiz yıldır iç savaşın gölgesindeki Suriye’de askeri üsler oluşturmasından endişe ediyor.

Son olarak İsrail Pazar günü Golan Tepeleri’ne Suriye’deki İranlı güçler tarafından atılan bir füzeyi etkisiz hale getirmiş, ardından Pazartesi sabah saatlerinde Suriye’de başkent Şam yakınlarındaki İran askeri hedeflerini hava saldırısıyla vurmuştu.

İsrail, Arrow-3 sistemiyle atmosferin dışındaki füzelere müdahale edebilecek. Bu, İsrail’in Gazze ve Lübnan’dan atılan kısa ve orta menzilli füzelere karşı geliştirdiği çok katmanlı savunma sisteminin bir parçası.

İsrail Uzay ve Havacılık Endüstrileri ve Boeing tarafından ortak geliştirilen sistem 2017 yılının Ocak ayından bu yana işliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG