Erişilebilirlik

İsrail Filistin'de Ablukalara Devam Ediyor


Leyla Hanım adlı gemi, bayram öncesinde Gazze’de yaşayan ailelere 10 bin tonluk gıda, oyuncak ve giysi yardımı ulaştırdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı, bunun İsrail ve Türkiye arasında yapılan anlaşmanın uygulamaya resmen girdiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Diğer taraftan İsrail, Batı Şeria’daki El Halil kentini ablukaya aldı. Yetkililer, kentte İsrail vatandaşlarına yapılan yoğun saldırıları soruşturmaya devam ediyor. Son olayda, arabayla seyahat eden İsrailli bir aileye tuzak kuran Filistinli bir saldırgan, bir kişiyi öldürdü, üç kişiyi yaraladı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hükümetinin saldırılara vereceği karşılıkla ilgili olarak şunları söyledi: “Terörle mücadelemiz uzun süredir devam ediyor. Bu mücadelede inişler ve çıkışlar yaşıyoruz. Çeşitli araçlara başvuruyoruz. Bunların arasında geçmişte kullanmadığımız sertlikte önlemler de var.”

Netanyahu, 700 bin nüfuslu El Halil kentini tamamen abluka altına aldıklarını, çalışma izinlerini iptal ettiklerini ve kentteki yolların güvenliğini sağlamak için ordu birimlerini takviye ettiklerini açıkladı.

Bu arada İsrail, Gazze’de dört farklı bölgeyi bombaladı. Yetkililer, Hamas militanlarının bu bölgeleri İsrail’e saldırı planlamak için kullandığını iddia ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG