Erişilebilirlik

IŞİD’in Hedefi İngiltere mi?


İngiltere Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Birimi Başkanı Mark Rowley, ellerinde, IŞİD'in aralarında İngiltere'nin de bulunduğu birçok ülkede daha büyük saldırılar düzenlemeyi planladığını gösteren kanıtlar bulunduğunu söyledi.

"IŞİD için bundan sonra en doğal adım, daha büyük saldırılar düzenlemektir" diyen Mark Rowley, IŞİD'in batılı ülkelerin yaşam tarzlarını hedef aldığına dikkat çekti.

Terörden 339 kişi tutuklandı

İngiltere Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele Bölümü’nden yapılan açıklamalara göre, İngiltere, İskoçya ve Galler'de geçen yıl "terörle bağlantılı suçlardan" 339 kişi tutuklandı. Bu sayının ülke tarihinde bir yıllık süreç esas alındığında kaydedilen en yüksek sayı olduğu bildiriliyor.

Terör suçları % 57 arttı

İngiltere'de son üç yıl içinde "terörle bağlantılı suçlardan" tutuklananların sayısı geçen üç yıla kıyasla yüzde 57 artış gösterdi.

800 İngiliz vatandaşının Suriye'deki iç savaşa katılmak üzere ülkeden ayrıldığı ve önemli bir kısmının IŞİD saflarına katıldığı tahmin ediliyor.

IŞİD, Avrupa'ya adam gönderdi

İngiltere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bölümü Başkanı Mark Rowley, geçen yıl Kasım ayında Fransa'da düzenlenen saldırılarda 130 kişinin Paris'te yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Rowley, IŞİD'in Suriye'de askeri eğitim verdiği destekçilerini Avrupa'da saldırılar düzenlemek üzere, çeşitli ülkelere gönderdiği uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG