Erişilebilirlik

'IŞİD’in Musul'daki Günleri Sayılı'


'IŞİD’in Musul'daki Günleri Sayılı'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Iraklı federal polisler tarafından kullanılan insansız hava araçları hafta sonunda Musul’un batısında IŞİD’e ait cephane depolarını vurdu. Video görüntüleri Tammuz bölgesinde ailelerin kaçmakta olduğunu gösteren görüntüler kaydetti. Sivillerin arasına karışan IŞİD militanları onları canlı kalkan olarak kullanıyor.

Militanlardan kaçanlar, “Yemeğimiz yok, suyumuz yok ama mutluyum” diyerek sevinçlerini dile getirdi.

Ancak 70 yaşındaki bir Musullu, Kadere inanıyorum. Dün, etrafa mermiler yağıyordu ve askerler bana gelip, ‘İlerlemek istiyoruz fakat sizler için endişeleniyoruz’ dedi. Onlara ‘Sizden önce ilerleyeceğim, Allah’a inanıyorum’ dedim” diyerek ailesiyle birlikte evini terketmeyi reddetti.

IŞİD, hükümet güçlerinin ilerleyişini durdurmak için intihar bombacıları kullanıyor.

IŞİD, Musul’un batısında eski kent de dahil 8 kilometrekarelik bir bölgeyi kontrol ediyor. Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada Musul’un kurtuluşunun çok yakın olduğunu belirtti.

Askeri zaferin Iraklı sivillere maliyeti çok yüksek oluyor. Ekim’de Musul operasyonunun başlamasından buyana yaklaşık yarım milyonu Musul’un batısından olan 660 bin kişi evlerini terketti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG