Erişilebilirlik

IŞİD Bölgesinden Kilis’e 2 Roket Saldırısı


Kilis’in Canpolat Mahallesi’ni hedef alan ilk Katyuşa saldırısı 14.40 sularında gerçekleşti. IŞİD denetimindeki bölgeden atılan roket pazar yerine düştü. Patlamada, sokakta bulunan ve aralarında Suriyeliler’in de bulunduğu 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken çevrede bulunan ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 5'inin sağlık durumunun iyi, birinin ise ağır olduğu açıklandı.

Bu saldırıdan kısa süre sonra bu kez Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi, roket saldırısının hedefi oldu. Aynı bölgeden atılan Katyuşa roketi bir okulun yakınlarına düştü. Saldırıda bir kadın ve çocuğu şarapnellerin isabet etmesi sonucu yaralandı.

Uzmanlar aylardır Kilis'i hedef alan roketlerin, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki El Bab, 25 kilometre mesafedeki Dabık ile sınıra daha yakın noktada bulunan IŞİD denetimindeki köylerden atıldığını söyledi.

Bu arada Türkiye tarafından da saldırılara karşılık verildiği duyuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün 14:40 suları DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bir bölgeden Kilis Odun Pazarı bölgesine 2 adet roket atıldığı tespit edilmiş; (ilk) patlamada 5'i çocuk 1'i yetişkin 6 kişi yaralanmıştır. Yararlılara hastanede müdahale edilmektedir. Bölgede konuşlu olan Antpq-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölge tespit edilmiştir. Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen Katyuşa tipi roket mevzilerine ve hemen yakın bölgelerde (Dabık ve Türkmen Barı bölgeleri) tespit edilen DEAŞ hedeflerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 60 adet Çok Namlulu Roket Atar mermisi ve 4 adet Fırtına obüsü mermisi atılmış ve vurulan hedefler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir. Buna ilave olarak; 17:00 sularında bir Katyuşa mermisi daha atılmıştır. Buna yönelik olarak da aynı kapsamda cevap verilmiş; Hava Kuvvetleri’mize ait F-16'larla Rai bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlenmiş ve tespit edilen silah mevzileri tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Bölgede çok sayıda (henüz tespit edilmedi) DEAŞ teröristi de etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DEAŞ, Kadriş bölgesine ÖSO tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekilmiştir. Kadriş, ÖSO kontrolüne geçmiştir."

Ocak ayından bu yana roketlerin hedefi olan Kilis'te şimdiye kadar 12'si Suriyeli 22 kişi öldü.

Öte yandan bir saldırı haberi de bir süre önce Özgür Suriye Ordusu denetimine geçen Şimerin köyünden geldi. Köye bir IŞİD militanı bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan 10 ÖSO militanı tedavi için Kilis’e getirildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG