Erişilebilirlik

İran ABD'nin Doğrudan Görüşme Önerisine Açık


İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi Münih'teki güvenlik konferansında konuşurken
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi Münih'teki güvenlik konferansında konuşurken
İran, Amerika’nın nükleer programı konusunda doğrudan görüşme önerisine açık olduğunu ve uluslararası görüşmelerin bu ay sonunda yeniden başlamasını beklediğini açıkladı
Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi , ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in doğrudan görüşme olasılığından söz etmesini “ileri bir adım” olarak niteledi.

Biden, İranlı liderlerin ciddi bir şekilde masaya oturması halinde Washington’un doğrudan görüşmelere hazır olduğu söylemişti. “Hala zaman var, diplomasiye de, baskı politikasına da kapı hala açık. Top artık İran hükümetinde,” diyen Biden, İranlı liderlerden görüşmelere ciddi ve iyi niyetli yaklaşmalarını istemişti.

Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya’dan oluşan grubun İran ile görüşmeleri 25 Şubat’ta Kazakistan’da yeniden başlatmayı planlamasını “iyi haber” olarak tanımladı.
Salihi bu açıklamaları her yıl Münih'te düzenlenen uluslararası güvenlik konferansı sırasında yaptı.

Altı ülkenin çabalarını koordine eden Avrupa Birliği dışpolitika sorumlusu Catherine Ashton’un sözcüsü, İran’a görüşmelerin Kazakistan’da yapılmasının önerildiğini doğruladı.
Maja Kocijancic İran dışişleri bakanının görüşme önerisini nihayet doğrulamasını” iyi bir gelişme” olarak tanımladı ve İran müzakere heyetinden de aynı doğrulamanın geleceğini umduğunu söyledi.
Avrupa Birliği yetkilileri İran'ı haftalardır yeni görüşmelerin tarihi ve şekli konusunda geciktirme taktiklerine başvurmakla suçluyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG