Erişilebilirlik

'2015 İnsan Kaçakçılığında En Yoğun Yıl Oldu'


“2015 İnsan Kaçakçılığında En Yoğun Yıl Oldu”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:48 0:00

Amerika’nın Sesi’ne özel bir demeç veren Mültecilerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Pırıl Erçoban, iç savaştan kaçan Suriyeliler nedeniyle Ege sahillerinin 2015’de insan kaçakçılığında en yoğun yılını yaşadığını söyledi

Mültecilerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Pırıl Erçoban, en yoğun günlerini yaşıyor. Erçoban, Yunanistan’a oradan da daha zengin Avrupa ülkelerine ulaşma hayaliyle Türkiye’nin Ege kıyılarına akın eden çoğunluğu Suriyelilerden oluşan mültecilerin, ülkelerini terk etmekten başka çareleri kalmadığına dikkat çekiyor.

Ege sahillerinden insan kaçakçılığı trafiğinin her zaman yoğun olduğunu belirten Erçoban, 2015’in en yoğun yıl olduğunu söylüyor.

Mültecilerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Erçoban, Türkiye’deki hali hazırdaki mülteci sayısının, Avrupa’ya kaçmaya çalışanlardan çok daha fazla olduğunu, asıl sorunun da burada başladığını söylüyor.

Pırıl Erçoban, Türkiye’ye sığınan yaklaşık 2 milyon Suriyeli mültecinin büyük bölümünün, ülkelerine dönmeyeceğini tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG