Erişilebilirlik

"Sadece İstanbul’daki Vefat Sayısı 186 Susayım mı?"


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pazar günü sadece İstanbul’da Corona virüsü enfeksiyonu nedeniyle 186 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı ise dün Türkiye genelindeki toplam ölü sayısını 139 kişi olarak açıklamıştı.

Daha önce de yaptığı açıklamalarda İstanbul’da bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son olarak İstanbul’da dün ölenlerin sayısının 186 kişi olduğunu söyledi. Sabah saatlerinde Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret eden İmamoğlu, burada balıkçılarla sohbeti sırasında can kayıplarına da değindi.

İmamoğlu “Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacağım? Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasım ayında bizim definimiz, - Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum- İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin” dedi.

Sağlık Bakanlığı ise dün akşam açıkladığı Corona virüsü bilgilendirme tablosunda ölü sayısını 139, bir gün önce de 135 olarak açıklamıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu, 14 Kasım tarihinde de sadece İstanbul’da 164 kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamış ve tedbir almakta gecikildiğini dile getirmişti. Bu açıklamasının ardından da İBB Başkanı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisini aradığını ve görüştüklerini Twitter mesajıyla duyurmuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG