Erişilebilirlik

Hizbullah'tan Salman Rüşdi Açıklaması


Yazar Salman Rüşdi
Yazar Salman Rüşdi

Lübnan’da faaliyet gösteren İran destekli Hizbullah örgütü, yazar Salman Rüşdi’nin bıçaklanmasıyla ilgili kendilerinin bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.

Grup adına Reuters haber ajansına değerlendirme yapan bir Hizbullah yetkilisi, “Bu konuya dair bir bilgimiz yok o nedenle yorum yapmayacağız” dedi.

Yazar Salman Rüşdi’yi bıçaklayan Hadi Matar isimli 24 yaşındaki saldırganın da Lübnanlı olması üzerine gözler Hizbullah’a çevrilmişti. Matar’ın Lübnan’ın Yaroun kasabasından olduğu ancak ailesinin Amerika’ya göç etmesi nedeniyle ABD’de dünyaya geldiği ve büyüdüğü belirtiliyor.

Rüşdi'ye Saldıran Matar'ın Evinde İnceleme
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Yaroun kasabasının Belediya Başkanı Ali Tehfe de olay üzerine sorularla karşılaştı. Belediye Başkanı Tehfe, ailenin Hizbullah’la yakınlığına dair kendilerinin bir bilgisi olmadığını söyledi.

Yazar Rüşdi'yi Bıçaklayan Saldırgan Gözaltında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00

İran’da yayım yapan bazı gazetelerin de bugünkü baskılarında Rüşdi’yi bıçaklayan Hadi Matar’a övgüler sıraladıkları belirtiliyor. İran’da gazetelerde yer alan haber ve yorumlara karşın İran yönetiminden henüz konuya ilişkin bir açıklama ya da değerlendirme yapılmadı.

Öte yandan bıçaklanan Salman Rüşdi’nin hastanede tedavisi devam ediyor. Doktorlar boynundan bıçaklanan Rüşdi’nin ameliyat sonrası solunum cihazına bağlı olduğunu yüksek olasılıkla tek gözünün görme yeteneğini kaybedeceğini, kolundaki sinirlerde ve karaciğerinde ciddi hasar olduğunu belirtiyorlar.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG