Erişilebilirlik

“HDP’siz Olmaz Ama Sadece HDP’yle Olmaz”


HDP rally Izmir
HDP rally Izmir

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında 7 Temmuz’da başlattığı Demokrasi Buluşmaları’nın finalini İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenledi. Düzenlenen serbest kürsü etkinliğine, Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın yanı sıra HDP milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri de katıldı.

Foruma Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Halkların Demokratik Kongresi, Demokratik Toplum Kongresi, Yeşil Sol Parti, İnsan Hakları Derneği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Halkevleri gibi kuruluşlar da destek verdi.

“Toplumsal dönüşüm ve demokratik yönetim”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yaptığı konuşmada bu buluşmaları toplumsal dönüşüm ve demokratik yönetim için düzenlediklerini belirterek, “Hepimizin katıldığı bir yönetim ancak demokratik bir yönetim olabilir. Bunu sağlamak Kürt sorununun demokratik çözümünden geçer. Toplumsal barışın yolu halkların eşitliğinin sağlandığı bir barıştan geçer. Kürt sorununda demokratik çözümü birlikte sağlayabiliriz” diye konuştu.

“Cumhuriyet, ancak demokrasiyle korunabilir”

Sancar, "İzmir’de buluşmanın elbet bir anlamı var. Bu meydanda bir araya gelmenin ilk çağrıştırdığı şey elbette cumhuriyeti korumak olur. Fakat cumhuriyet ancak demokrasiyle korunabilir. Eğer demokrasi için mücadele etmiyorsanız cumhuriyet de gider. Cumhuriyeti ancak demokrasiyle var edebiliriz. Demokrasiyi de halkların ve inançların eşitliğiyle sağlayabiliriz ve elbette Kürt sorununa çözümü de demokratik katılımla gerçekleştirebiliriz” dedi.

“Bir araya geldiğimizde umut büyür, cesaret yayılır”

Sancar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu iktidar halklara baskıyı ve zulmü, emekçilere yoksulluğu, gençlere geleceksizliği, kadınlara şiddeti, inançlara ayrımcılığı dayatıyor. Biz bunları reddediyoruz ve bunların olmadığı bir geleceği kuracak gücü ortaya çıkarıyoruz. Bu iktidarın yaptığı şey geçmişe sığınarak korku salmak. Bizim yaptığımız şey geleceğe bakarak umudu ve cesareti büyütmektir. Bir araya geldiğimizde, buluştuğumuzda umut da büyür, cesaret de yayılır”.

HDP Eş Genel Başkanı, “Bu etkinliği HDP düzenledi, doğrudur. Ama biz HDP olarak hiçbir zaman ülkeye demokrasiyi, barışı tek başımıza getirme iddiasında olmadık. Gücümüzü biliyoruz. Mücadele birikimimizi biliyoruz. Baskılara direnme geleneğimizi herkes biliyor. Ama biz de şunu biliyoruz. HDP’siz olmaz ama sadece HDP’yle olmaz. O nedenle bu artık HDP’nin bir etkinliği değildir. Bu buluşma demokrasi, barış, özgürlük isteyen bütün kesimlerin ortak etkinliğidir” ifadelerini kullandı.

Sancar’ın konuşmasının ardından farklı parti, sendika, oda ve derneklerin temsilcileri de söz alarak kalabalığa seslendi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG